Šok za Dinamo: Lokomotiva već ima 2:0 na Maksimiru
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Čop je zaledio sve navijače Dinama

Šok za Dinamo: Lokomotiva već ima 2:0 na Maksimiru

S. Mlaćo

Kakav samo meč igraju Dinamo i Lokomotiva u Zagrebu.

Ovaj zaostali meč prvog dijela sezone HNL-a trenutno se igra na Maksmiru, a nakon osam minuta već je 0:2.

Duje Čop je zatresao mrežu Dinama, a domaći nisu ni došli sebi, stigao je novi šok. Čop je izašao sam na golmana Dinama i to je 0:2.

Zaista nevjerovatno ukoliko uzmemo u obzir da je Dinamo bio apsolutni favorit i da Modri "moraju" slaviti ukoliko žele nastaviti bitku sa Hajdukom i Rijekom.

Hajduk ima čak sedam bodova prednosti, ali Dinamo dvije utakmice manje i jasno je da Modri moraju do šest bodova, kako bi ostali u borbi za prvaka.

Sada im treba pravo malo čudo, Lokomotiva ima sve u svojim rukama, no više od 75 minuta je ostalo i jasno je da sve moguće.

Oglasi

Dinamo je znao vraćati se ih mrtvih i ranije, te slaviti pobjede, te se svi navijači nadaju da će biti i tako.

A šta rek reći za osjećaje navijača Hajduka i Rijeke? I oni vjeruju, ali u to da Lokomotiva neće prokockati vodstvo i da će Dinamo već na startu drugog dijela sezone dobiti veliki "šamar"

Kako je bilo prošle godine?

Posljednji međusobni duel Dinamo i Lokomotiva su odigrali na Maksimiru i bilo je 2:1, iako je Lokomotiva povela na samom startu. Činilo se da će tri boda u Kranjčevićevu, ali onda šok za Lokose u sudijskoj nadoknadi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Baturina i Kaneko su pogodili u četvrtoj i sedmoj minuti sudijske nadoknade i tri boda su ostala na Maksimiru. Tada su sasvim očekivano navijači Hajduka i Rijeke imali brojne kritike za Lokomotivu, no na kraju su se gledala samo tri boda. Današnji meč je trebao biti odigran u domu Lokomotive, no zbog snijega zatraženo je da se igra na Maksimiru, a naredni u Kranjčevićevoj, odnosno došlo je do zamjene domaćinstva.

Lokomotivu su ove zime napustili brojni nogometaši, a između ostalih Harun Karić, Eldar Mehmedović i Ilija Mašić. Oni su se vratili u Premijer ligu naše zemlje. Dinamo je ostao bez Luke Menala koji je potpisao za slovenski Celje, a svi još čekaju dolazak Josipa Brekala iz Fiorentine.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Toooooooooooooooooooooooo
1 0
Drakula
BRAVO HAJMO HAJDUK TITULA!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi