Španci "plaču" za reprezentativcem Srbije: "Nije bilo strpljenja"
FOTO: EPA

Sjajno igra u Seriji A

Španci "plaču" za reprezentativcem Srbije: "Nije bilo strpljenja"

Haris Zilić

Luka Jović se preporodio dolaskom u Milan, a ove sezone već je zabio pet golova u italijanskoj Seriji A, iako je većinu utakmica ulazio sa klupe za rezervne fudbalere.

Reprezentativac Srbije je ponovo bio heroj Rossonera, ovaj put protiv Frosninonea. Ušao je u 80. minuti, a u 81. minuti zabio gol za 2:3 i trijumf Milaneza.

Sjajne igre Jovića prate i njegovi bivši klubovi, a posebno mediji u Španiji, gdje smatraju da se Real Madrid brzo odrekao usluga reprezentativca Srbije i da nisu imali strpljenja.

Svoj stav je iznio i šppanski "AS" koji navodni da je Jović postao jako bitan faktor u igri Milana i da donosi važne bodove Rossonerima ove sezone.

"Luka Jović postaje jako bitan faktor Milana. Reprezentativac Srbije je doneo pobedu protiv Frozinonea, pa sad Piolijevi puleni sedam mečeva ne znaju za poraz. Bivši igrač Reala je nezaustavljiv od decembra. Na deset utakmica ima sedam golova i asistenciju u svim takmičenjima. Na terenu je proveo 402 minuta, a na 50 minuta postiže gol", navodi poznati ššpanski list.

U Španiji smatraju da Real nije imao strpljenja i da je Jović igrač koji itekako ima svoj stil igre, a joker sa klupe je njegovo udarno oružje.

Oglasi

"Jović je uašao, zabio gol i spasio Milan. Možda nije bilo strljepnja u Madridu kada je on u pitanju", stoji između ostalih u španskim medijima.

Da je Jović jako bitan za igru Rossonera govori i izjava trenera Stefana Piolija nakon sinoćnje utakmice protiv Frosinonea.

"Jović je igrač koji odlučuje utakmice. Možda nema toliko minuta na terenu, ali maksimalno koristi vrieme koje dobije", rekao je Pioli i dodao:

"Uvijek sam smatrao da je kvalitetan igrač, gledam da ga svaki dan stimulišem da bude sve bolji i siguran sam da će biti iz utakmice u utakmicu."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Luka Jović (26) je u Milan došao prošle godine iz redova Fiorentine, a prije toga je bio u Eintrachtu kao posuđen igrač Real Madrida u kojem se nije puno naigrao.

U karijeri je njoš nosio dres Benfice, Apollon Limassola, Crvene zvezde gdje je i prošao sve omladinske kategorije tima iz Beograda. Za reprezentaciju Srbije skupio je 31 nastup i upisao deset pogodaka.

Top Komentari

Klicko2
Šta će penal madridu iko kad imaju sudije i savez iza svojih leđa?
0 1
emial766
Kakav ovaj panj. Veze nema. I corava koka ubode zrno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi