Dame i gospodo, Lionel Messi: Drliblinzi koji su stadion u Tokiju digli na noge u sekundi

Magija koja ne prolazi

Dame i gospodo, Lionel Messi: Drliblinzi koji su stadion u Tokiju digli na noge u sekundi

E. Čaušević

Vissel Kobe i Inter Miami danas su u Tokiju odigrali prijateljsku utakmicu koju je japanski klub pobijedio nakon penala. Zaigrao je i Lionel Messi na oduševljenje prisutnih navijača, te je pokazao zbog čega je još uvijek na vrhu najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Inter iz Miamija je nastavio turneju po Aziji nakon mečeva u Saudijskoj Arabiji i Hong Kongu, te je danas američki klub igrao u Tokiju protiv Vissel Kobea.

Na ovoj utakmici u regularnom dijelu nismo vidjeli golove, a na kraju su se izvodili penali u kojima je japanski tim bio uspješniji i na kraju je uspio da upiše pobjedu.

Međutim, ono što je glavna priča ove utakmice jeste da je Lionel Messi zaigrao iako je bilo špekulacija da bi Argentinac mogao propustiti meč u Tokiju.

Pojedini navijači su čak napustili stadion kada su vidjeli da Messi nije u sastavu, ali Argentinac je dobio u drugom poluvremenu nekih pola sata na oduševljenje svih na stadionu, te je pokazao kakav je majstor.

Oglasi

Jasno je da Messi nije odigrao tih pola sata maksimalno koliko može, ali i s pola snage je činio dar-mar na terenu.

Messi je svojim driblinzima "izluđivao" igrače Vissel Kobea koji nisu znali kako da mu uzmu loptu. Nekoliko driblinga je posebno oduševilo fudbalsku javnost, te je Messi pokazao da je još uvijek broj jedan u ovom sportu.

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste činjenica da Messi nije htio da izvodi penal na kraju utakmice i to je prepustio svojim saigračima.

Ekipa Intera vraća se konačno u Ameriku gdje će za deset dana igrati prijateljski meč u Miamiju protiv Newells Old Boysa, te je sigurno da Messi protiv kluba u kojem je ponikao želi da bude maksimalno spreman.

Inače, sezona u američkom MLS-u počinje za dvije sedmice, a Messi i društvo u prvom kolu igraju protiv Real Salt Lakea.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

umjetnik
Cim je ovaj covjek poceo igrati trebali su mu dati nagradu najboljeg igraca ikada, a ovi ostali nek se bore za zlatnu loptu. izmislio igricu za sve!
0 0
Madridista
Treba mu odmah još jednu zlatnu loptu pokloniti za ovo, zaslužio je pacov.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi