Selektor Ukrajine objavio popis igrača za meč sa BiH: U Zenicu stižu Mudryk, Zinchenko, Dovbyk...
Serhiy Rebrov računa na nekoliko poznatih imena iz svijeta fudbala (Foto: EPA)

Meč baraža za Euro

Selektor Ukrajine objavio popis igrača za meč sa BiH: U Zenicu stižu Mudryk, Zinchenko, Dovbyk...

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Serhiy Reborv objavio je spisak igrača na koje računa za meč barža protiv selekcije Bosne i Hercegovine koji se 21. marta igra u Zenici. Na popisu je 26 igrača.

Ukrajina u Bosnu i Hercegovinu dolazi kao blagi favorit u meču protiv naše selekcije u polufinalu baraža. Selektor Serhiy Rebrov na raspolaganju ima zaista sjajna imena, a odabrao je ove igrače:

Golmani: Heorhiy Bushchan (Dynamo), Andrey Lunin (Real), Anatoliy Trubin (Benfica).

Odbrana: Denys Popov, Vladyslav Dubinchak, Oleksandr Karavayev, Oleksandr Tymchyk (svi Dynamo Kiev), Mykola Matviyenko, Yukhym Konoplya, Valeriy Bondar (Svi Shakhtar), Oleksandr Svatok (Dnipro-1), Ilya Zabarnyi (Bournemouth), Vitaliy Mykolenko (Everton).

Vezni red: Taras Stepanenko, Heorhiy Sudakov, Yehor Nazaryna, Oleksandr Zubkov (Svi Shakhtar), Oleksandr Pikhalyonok (Dnipro-1), Viktor Tsygankov (Girona), Serhiy Sydorchuk (Westerlo), Ruslan Malinovskyi (Genoa), Oleksandr Zinchenko (Arsenal), Mykhailo Mudryk (Chelsea).

Oglasi

Napad: Danylo Sikan (Shakhtar), Artem Dovbyk (Girona), Roman Yaremchuk (Valencia).

Također, Rebrov je objavio i rezervni spisak na kojem se nalazi još šest fudbalera. Tu su golman Dmytro Riznyk (Shakhtar), defanzivac Maksym Taloverov (LASK), veznjaci Dynama Vitaly Buyalskyi i Mykola Shaparenko, te napadači Nazarri Rusyn (Sunderland) i Vladyslav Vanat (Dynamo).

Pobjednik polufinalnog duela će se za plasman na Evropsko prvenstvo boriti protiv boljeg iz meča Izraela i Islanda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pobjednik baraža na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj imat će izuzetno dobru grupu u kojoj se nalaze još selekcije Belgije, Slovačke i Rumunije.

Nadamo se svakako da će to biti Bosna i Hercegovine, ali da bi se to desilo potrebno je dobiti dva izuzetno jaka rivala u nepunih pet dana.

Top Komentari

Drakula
Mene stid unaprijed ubit ce nas ljudi po 5 0 u obe tekme a mi se nadamo necemu
1 3
TurgutBayraktar
A sta ako nekako prodju nece valjda igrati protiv rasisticke cio istickebapartid drzave to bilo nevidjeno zlo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi