Danas počinju pripreme reprezentacije za Ukrajinu, večeras trening na Grbavici
Sve ulaznice ua meč u Zenici su davno rasprodane

Kovačević naknadno pozvan, upitan nastup Bilbije

Danas počinju pripreme reprezentacije za Ukrajinu, večeras trening na Grbavici

Samir Mlaćo

Danas se okuplja nogometna reprezentacija naše zemlje. U Zenici u četvrtak igramo protiv Ukrajine, a ukoliko slavimo igrat ćemo protiv pobjednika meča Islanda i Izraela na Grbavici.

Okupljanje je zakazano danas, a u 14 sati je i prvo obraćanje za medije u hotelu Austria&Bosnia na Ilidži.

U 19 sati zakazan je i prvi trening na stadionu Grbavica, a ne u Butmiru kako je prvobitno planirano. Trening će za medije biti otvoren 15 minuta.

U utorak od 19 sati je novi trening na Grbavici, dok je zvanična press konferencija u srijedu u 12 sati u prostorijama Saveza.

Isti dan od 19 sati na Grbavici je posljednji trening pred meč sa Ukrajinom.

Zanimljivo da je reprezentacijala trebala trenirati u Butmiru, no pravi 'rat' FK Sarajevo i NS BiH je očigledno promijenio planove.

Oglasi

Ukrajinci će trenirati na Bilinom Poljud u srijedu u 17:30 sati, a pola sata prije toga će biti održana press konferencija našeg rivala.

Podsjetimo, ranije je sa spiska otpao Adrian Leon Barišić, a naknadni poziv je dobio Adnan Kovačević. Zbog povrede subotnji meč Zrinjskog i Željezničara propustio je prvi strijelac Premijer lige Nemanja Bilbija, a nije poznato da li će sada biti na raspolaganju selektoru Miloševiću.

Trener Zrinjskog Željko Petrović je naveo da Bilbija ima nalaze da je povrijeđen, te da u Zrinjsko nisu htjeli da rizikuju njegovim nastupom.

Kako smo naveli, ukoliko slavimo igrat ćemo protiv pobjednika duela Islanda i Izraela, a ukoliko izgubimo, morat ćemo igrati protiv poraženog iz navedenog meča.

Oglasi

Susret se igra na Grbavici u utorak 26. marta sa početkom u 20:45 sati.

Spisak BiH za baraž

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Obrana: Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Eldar Ćivić, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Adrian Leon Barišić (Adnan Kovačević), Dennis Hadžikadunić, Renato Gojković, Nihad Mujakić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Rade Krunić, Gojko Cimirot, Ivan Bašić, Benjamin Tahirović, Miralem Pjanić, Denis Huseinbašić. Haris Hajradinović, Amar Rahmanović.

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Haris Tabaković, Nemanja Bilbija, Said Hamulić, Smail Prevljak, Dal Varešanović.

Top Komentari

konjnakvadrat
Kvota na bejha 7 kmova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi