Sudija koji je napravio haos u Međiđi suspendovan do kraja sezone

Nije se dugo čekala odluka

Sudija koji je napravio haos u Međiđi suspendovan do kraja sezone

Haris Zilić

U bh. fudbalu glavna priča su incidenti na utakmici Prve lige Tuzlanskog kantona između OFK Međiđa i NK Trebava koje je prekinuta zbog napada na glavnog sudiju Zamira Kurbašića iz Gradačca.

Nezadovoljni suđenjem arbitra iz Gradačca domaći navijači su krenuli u obračun sa glavnim sudijom, a brzo je reagovala policija da smiri izuzetno ljute domaće navijače kluba iz Međiđe.

Napeta atmosfera se nije stišavala na stadionu, a navijači su čekali sudiju čak i do mraka. Sudija je bio u prostorijama i pet sati nakon utakmice i tek je onda uz policijsku pratnju napustio stadion i Međiđu.

Nakon svih dešavanja na pomenutoj utakmici danas je odmah reagovala i sudijska komisija Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona.

Donesena je oduka da se sudija suspenduje do kraja takmičarske sezone, obzirom da je imao dosta grešaka na pomenutoj utakmici, neke su bile i kardinalne.

Oglasi

Također, sudija iz Gradačca je dobio najnižu moguću ocjenu 6.0 od strane kontrolora za suđenje.

Odluku je snazi od danas, a potpisao je predsjednik Komisije za sudije i suđennje Nogometnog saveza Tuzlanskog Kantona, Nermin Omerović.

Konacna odluka komisije za sudjenje u vezi utakmice Međiđa-Trebava. 👍

Posted by Prva liga TK on Thursday, April 18, 2024

Inače ovo je bila rezultatski jako važna utakmica za oba tima u borbi za opstanak u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona.

OFK Međiđa je trenutno na 15. poziciji sa 23 osvojena boda, a NK Trebava je na 11. poziciji sa 27 osvojenih bodova, tako da je današnji duel bio izuzetno bitan za oba tima, posebno za domaćine.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

U domaćem klubu su očigledno bili i više nego ljuti na suđenje sudije Kurbašića pa su se oglasili i žestokim statusom na zvaničnoj Facebook stranici kluba nakon jučerašnjih dešavanja.

"Sport u našoj državi nikada neće izaći iz crnog blata. Danas je dfinitivno i fudbal ugašen. Kurbašić Zamir nek ti je na sramotu, ako uopće znaš šta je to. Toliko od nas.Više nikad u ovoj jadnoj Prvoj ligi TK. Fuj", stoji u saopštenju OFK Međiđa.

Top Komentari

snupi
Rastjerati sve iz saveza Ni ovaj Nermin Omerovic zvani pekar nije nista bolji od ovog sudije. Cudi me kako do sada ovaj sudija nije bio polomljen.
1 0
amza
Opste poznato je da u 9voj ligu zadnjih 15 g cirkus rade suduje zajedno sa pojedincima it tk saveza jesenji dio se igra proljetni se iskalkulise do u gol .pa pitajte ko god prati ovdje fudbal cim se delegiraju sudije zna se rezultat bez da se i odigrala utakmica svi znaja zasto dolazi agan zamir golac itd itd sramota ovu ligu treba ugasiti iili kompletan savez smijejiti.sve ekipa dosta kosta svaka utakmica da bi dosli ljudi po nalogu nekakvih pekara itd otimali ti i to uz katastrofalno sudjenje .zato nam je fudbal tubgdje jest
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi