Predsjednik Nadzornog odbora NK Čelik

Adilović: Hitno zaustaviti kriminal u Čeliku

D. Kurbegović

NK Čelik jučer je održao prozivku igrača na kojoj se treneru Elvedinu Beganoviću odazvalo samo 16 igrača, pretežno mlađih i neafirmisanih. Klub su napustili standardni igrači i očigledno je da se crno-crveni nalaze u veoma teškoj situaciji.

Pored stručnog štaba, iz organa kluba pred medije je jedino stao izjavu dati predsjednik Nadzornog odbora kluba Ševko Adilović, koji se dotakao trenutnog stanja, te plana za naredni period.

"Mediji su u posljednje vrijeme imali negativne stavove prema Čeliku, uzimajući jednostrane izjave od pojedinih igrača koji su ovdje stekli afirmaciju. Neki igrači su željeli otići pod svaku cijenu iz kluba, dok se neki nisu ni konsultovani, a da su otišli tek tako iz Čelika. To je svakako bila greška Uprave, koja nije obavila neke razgovore, trenutno v.d. mandatar traži sebi saradnike sa kojim bi trebao sarađivati. To se malo oteglo i ne znamo do 23. juna kada je Skupština hoće li se uspjeti oformiti Upravni odbor. To će biti vjerovatno glavna tačka u četvrtak, a da li će Bruno Bojić ostati mandatar ili će se tražiti neka druga rješenja vidjet ćemo, moramo brzo reagovati jer vremena nemamo mnogo" ističe Adilović.

Dotakao se i raznih lopovluka u i oko kluba, te dovođenju brojnih igrača i trenera sa strane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čelik je jedna vruća rerna u kome su najveću riječ vodili direktori koji su ovdje bili. Sadašnji se potpuno oglušio o disciplinu, red i rad, čak je i na svoju ruku izdavao neke ispisnice, pa je i pri davanju plata isplaćivao jednostrano kako on želi, što znači da ovdje nije bilo oca u klubu, odnosno onoga koji bi povukao ručnu i kazao dosta je čitavom ovom kriminalu i javašluku. Ja kao predsjednik Nadzornog odbora, pokušati ću svim silama da zaustavim veliki defile stranih trenera i igrača koji dolaze u klub, te da napravimo pravi omladinski pogon. Ja ovo sve govorim iz kruga Nadzornog odbora, jer kad uzmete u obzir da je u posljednjih 20-tak godina kroz Čelik prošlo 176 stranih igrača, onda je očito da su se ovdje događale velike kriminalne radnje, koje ni sam ne mogu više da dokučim. Sada je najbitnije da napravimo neku ekipu, koja ne može obećati neki rezultat, ali nadam se može izboriti opstanak u Premijer ligi" kazao je Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi