Baždarević: Moramo vratiti samopouzdanje nekim igračima

Selektor bh. reprezentacije uoči predstojećih mečeva

Baždarević: Moramo vratiti samopouzdanje nekim igračima

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević u ponedjeljak će otkriti karte pred nadolazeće mečeve protiv Belgije i Andore u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo. 

Bez obzira što u svojim klubovima nikako ne igraju pozive će, prema svemu sudeći, dobiti Vedad Ibišević, Haris Medunjanin, Milan Đurić i Izet Hajrović, a u ovom trenutku Baždarevićev cilj je vratiti samopouzdanje pomenutim igračima. 

"Nije jednostavno, ja bih najsretniji bio da svi igrači igraju u svojim klubovima. Ovako imam dodatni problem i u narednom periodu ću dati sve od sebe da pojedinim igračima vratimo izgubljeno samopouzdanje", kazao je Baždarević na početku razgovora za SportSport.ba. 

Obzirom da će Ervin Zukanović vjerovatno i sada propustiti mečeve zbog povrede, selektor bh. reprezentacije se nada da će ostali igrači maksimalno spremni doći na okupljanje. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Za sada nema problema nekih, jako je važno da igrači budu spremni za predstojeće izazove. Što se tiče spiska, računat ću na sve igrače koji su igrali dobro ranije i u ovom trenutku ne mogu reći da li će biti novih imena na spisku ili ne", kaže Baždarević i potom dodaje:

"U protelom periodu pratili smo mnoge igrače, traži svježe snage. Burić? Kvalitetan golman, pratimo i njega, kao i Vrančića i mnoge druge igrače", istakao je na kraju selektor Baždarević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.