Baždarević pored Karačića pozvao još četiri igrača iz PLBiH!

Za Kirin Cup u Japanu

Baždarević pored Karačića pozvao još četiri igrača iz PLBiH!

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević pozvao je nekoliko fudbalera iz Premijer lige BiH za Kirin Cup.

Reprezentacija naše zemlje će u sklopu priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo početkom juna učestvovati na Kirin Cupu u Japanu, a mjesto na spisku za ovaj turnir naći će i nekoliko fudbalera iz BHT Premijer lige BiH. 

Osim čuvara mreže Gorana Karačića (Zrinjski), naš selektor je odlučio ukazati povjerenje još Zvonimiru Kožulju (Široki Brijeg), Kenanu Piriću (Sloboda), Aleksandru Kosoriću (Željezničar) i  Miroslavu Stevanoviću (Željezničar) kojem je ovo ujedno i povratak u nacionalni tim. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Postoji mogućnost da se na selektorovom spisku nađe još igrača iz bh. lige, a vrijedi istaći da Kirin Cup u Japanu počinje 3. i završava 8. juna. Zmajevi će na otvaranju u polufinalu igrati protiv Danske na stadionu Toyota u Aichu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi