Hajrović i Bičakčić priznali:

"Biće malo nervoze i treme, prvi put igramo na SP-u"

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u subotu očekuje prvi, debitanski, nastup na Svjetskom prvenstvu, a protivnik našoj selekciji biti će reprezentacija Argentine, prvi favorit grupe F.

"Dobro se osjećam. Ove pripreme su za mene bile jako važne, da ih individualno dobro odradim, te da ne izgubim snagu i fizičku spremu. Ja sam sto posto spreman, a da li ću igrati protiv Argentine ili ne, to će odlučiti selektor", rekao je Ermin Bičakčić, stoper bh. reprezentacije u na početku press-konferencije.

Pored Ermin Bičakčića press-konferenciji prisustvovao je i Izet Hajrović, fudbaler o kojem se puno priča uEvropi, te se špekulice o njegovoj novoj destinaciji. Ipak, Hajrović je fokusiran isključivo na obaveze u nacionalnom timu.

"Mislim da smo itekako spremni, ipak smo imali mjesec dana priprema. Mislim da ćemo s te strane biti sigurno kao Argentina, možda i malo bolji. Način na koji smo igrali do sada je bio dosta dobar, pobijedili smo protivObale Slonovače, Meksika, te Santos, dobro nam ide. Na utakmici sa Argentinom ići ćemo ka pozitivi i nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat", kazao je Hajrović.

Ako se Bosna i Hercegovina plasira u drugi klub moglo bi se desiti da se u prvom krugu elimincione faze SP-a susretnu sa Švicarskom, pa bi Hajrović mogao zaigrati protiv selekcije čiji je dres na kratko nosio.

"Za mene bi to bilo fenomenalno. Nama je cilj da pokažemo šta znamo, kakav fudbal igramo, i moje mišljenje je prolazimo u drugi krug", istakao je brzonogi fudbaler sjajnog udarca.

"Svakako je i da protiv Argentine imamo neke šanse, sigurno je da ćemo ih posmatrati kako da vidimo gdje su najranjiviji. Ipak, oni imaju jak napad i tu s moramo paziti. Velika su imena Di Maria, Messi i Aguero, tako da moramo sa velikom disciplinom igrati u ovome meču. Ipak i protiv Argentine mi imamo svoje šanse, pa tako pozitivno i optimistično moramo gledati na ovaj susret", kaže Bičakčić.

Da će biti male nervoze priznao je Hajrović.

"Bićemo možda malo nervozni jer nam je to prva utakmica na Svjetskom prvenstvu, ali cijela ekipa će biti spremna. Biće malo treme, to je potpuno normalno, ali mi smo spremni, i sa pozitivnim mišljenjem ući ćemo u utakmici", rekao je Izet koji nije želio odgovoriti na pitanje o taktici, te je poručio da je to pitanje za selektora.

Bičakčićeva "brazilska frizura" imala je svoju epizodu i na pres-konferenciji.

"To je pitanje koje nije vezano za teren, ali što se tiče mog 'friza' to je je moj imidž uvijek bio. Ali ako tako ljudi u Brazilu žele tako reći, onda "Brasilian style", a šišao me je Brazilac", upoznao je Bičakčić prisutne sa onim što se desilo jučer u reprezentativnom kampu, kada se za imidž nekolicine fudbalera BiH pobrinuo brazilski frizer.

"Ovo nam je prvi put da idemo na SP. Ipak, naša zemlja Bosna i Hercegovina se raduje, i nema ništa bolje, kada je riječ o fudbalu od ovoga. I naravno svi očekuju dobar nastup i mislim da će tako i da bude. Moramo gledati od utakmice do utakmice, i nadamo se da ćemo napraviti nešto pozitivno", objasnio je Hajrović svoja očekivanja od ovogodišnjeg Mundijala na kojem su Zmajevi jedini debitant, a potom se popularni Bićo složiosa izlaganjem svog kolege:

"Nemam šta puno dodati, Izet je sve rekao. Ipak želim reći da je za nas ovo veliki doživljaj, ali moram reći da mi ovdje nismo stigli kao turist nego želimo napraviti nešto, i dati ćemo sve od sebe na terenu da tako i bude".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju su mediji na pressu željeli čuti poruku bh. reprezentativaca za sve navijače fudbalske reprezentacije naše domovine, a Hajrović kao da se malo zbunio pa je rekao "Ja ništa nisam razumio", te mu je Slavica Pecikoza press-oficir Zmajeva objasnila o čemu se radi, dok se Bičakčić smješkao.

"Kako reče Ermin, mi ćemo dati sto posto od sebe na terenu, a prva utakmica nam je najbitnija, to je naš cilj. Očekujemo pomoć od naših, da nam daju podršku i na kraju će sve biti okej", zaključio je Hajrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.