Čudo u Mostaru, neočekivan poraz Zrinjskog

Metalleghe slavi veliku pobjedu

Čudo u Mostaru, neočekivan poraz Zrinjskog

E. Škorić

Veliku senzaciju priredili su igrači Metalleghea, koji su u Mostaru s 2:0 pobijedili Zrinjski.

Lider tabele i aktuelni prvak rijetko gubi, posebno u Mostaru, a malo ko je mogao i pomisliti da će Zrinjski drugi domaći poraz doživjeti danas od Metalleghea. 

Gosti iz Jajca došli su u Mostar da hrabrom igrom pokušaju uhvatiti Zrinjski na spavanju i uspjeli su u tome, pa su osvojili velika tri boda u borbi za opstanak.

Zrinjski je imao na početku dvije šanse preko Petraka i Todorovića, dok je Jakupović prijetio golu domaćih, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0, što je svakako stvaralo dodatni pritisak Plemićima.

U četvrtoj minuti drugog dijela postignut je pogodak, Emir Zeba je matirao domaćeg golmana za radost Jajčana. 

I dok je domaći sastav svim silama pokušavao da izjednači, stigao je novi hladan tuš. U 72. minuti Stanoje Jovanović zabija s bijele tačke i Metalleghe odlazi kući pjevajući.

Zrinjski ostaje prvi, ali sada ima samo bod više od Željezničara, te dva više od Sarajeva, koje je danas u Tuzli upisalo poraz od Slobode. Ono što je sigurno, čekas nas pravo uzbuđenje u mečevima Lige za prvakaa Premijer lige BiH.

Zrinjski - Metalleghe 0:2 (Zeba 49, Jovanović 72 - penal)

Zrinjski: Pirić, Pehar, Barić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Jamak, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Metalleghe: Fejzić, Benović, Jovanović, Aletić, Zeba, Deak, Beganović, Rašić, Sarić, Jakupović, Stakić.



Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi