Derbi u Kaknju, Zvijezda na teškom ispitu u Jajcu

Najava 3. kola Prve lige Federacije BiH

Derbi u Kaknju, Zvijezda na teškom ispitu u Jajcu

S. Mlaćo

Danas i sutra igraju se utakmice 3. kola Prve lige Federacije BiH.

Iz kola u kolo sve je zanimljivije, a derbi ovog kola zasigurno se igra u Kaknju gdje dolazi Orašje.

Kakanjci nakon dva odigrana kola imaju šest bodova, dok je Orašje u prvom kolu poraženo od Bosne. U drugom je savladalo Iskru sa minimalnih 1:0. Ova dva tima dobro se poznaju i sigurno će pobjednika odlučivati nijanse.

Bosna iz Visokog je apsolutni favorit protiv Slavena iz Živinica.

"Nema više favorita u fudbalu. Mi se ne postavljamo kao favoriti protiv bilo koje ekipe da igramo. Najskuplja cijena se plati kada podcijenite protivnika, a mi to sebi ne smijemo dozvoliti. Slaven ima dobar tim i sigurno će doći da se nadigravaju, te je na nama da damo svoj maksimum i iz ove utakmice izađemo sa nova tri boda", jasan je napadač Bosne Nihad Mujić.

U kantonalnom derbiju Iskra će na svom Jakliću ugostiti NK Travnik.

"Travnik je jedna nova ekipa u odnosu na prošlu sezonu. Mi poštujemo svakog protivnika, ali daćemo svoj maksimum da dođemo do nove pobjede pred našim navijačima", kazao je 22-godišnji stoper Iskre Vlado Koprivica.

Na drugoj strani u timu sa Pirote također imaju svoju računicu.

"Što se tiče utakmice sa Iskrom, mi ekipu Iskre respektujemo. Oni imaju svojih dobrih strana, ali i mana, tako da nas zanima samo pozitivan rezultat", istakao je kapiten Vezira Anel Čurić.

Dva tima koja ne znaju za bodove nakon dva kola Velež i TOŠK u međusobnom duelu će odmjeriti snage u Mostaru, dok će favorizovani Olimpik po nova tri boda u Konjic.

Sloga Simin Han je apsolutni favorit protiv slabašnog Jedinstva, dok se zanimljiv meč očekuje na Bjelavama gdje će Čapljina ugostiti Bratstvo.

Zanimljivo će sigurno biti i u Jajcu gdje gostuje Zvijezde. Metalleghe se nakon dvije godine vrača na svoj Mračaj, dok Zvijezda igra sjajno na otvaranju sezone.

"U Jajce odlazimo s velikom dozom respekta prema rivalu, ali i sa puno samopouzdanja. Iza nas su dvije važne pobjede, imamo želju da seriju produžimo protiv Metalleghea, no čeka nas bivši premijerligaš, tim koji zna šta hoće i stoga će nam trebati najbolje izdanje da bismo upisali bodove", kazao je za SportSport.ba čuvar mreže tima iz Gradačca Emir Prljača.

Raspored utakmica 3. kola Prve lige FBiH:

Subota, 17:00 sati.

Bosna Visoko - Slaven Živinice

Velež - TOŠK Tešanj

Iskra - Travnik

Rudar Kakanj - Orašje

Igman - Olimpik

Čapljina - Bratstvo

Metalleghe BSI - Zvijezda Gradačac

Nedjelja, 17:00 sati

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga Simin Han - Jedinstvo Bihać

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi