Džeko sve bliži obaranju velikog rekorda

Živa legenda bh. fudbala

Džeko sve bliži obaranju velikog rekorda

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko je svojim golovima donio našoj reprezentaciji vrijednu pobjedu nad Kiprom (2:0).

Sa dva pogotka protiv Kipra, Džeko je stigao do cifre od tri gola u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, te do ukupno 22 gola za reprezentaciju BiH u kvalifikacionim utakmicama za Mundijal.

Za Džeku su ovo treće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo a u prethodna dva ciklusa je postigao ukupno 19 pogodaka i to devet u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi, te deset u kvalifikacijama za SP u Brazilu.

Naš napadač se sa nova dva pogotka približio obaranju velikog rekorda. Kada je u pitanju evropska zona kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, trenutno najbolji strijelac svih vremena je legendarni Ukrajinac Andrij Ševčenko sa 26 pogodaka iz 40 utakmica. Džeko je do 22 gola stigao za samo 25 utakmica i skoro da nema dileme da će do kraja ovog ciklusa postati rekorder. Za to mu treba samo pet pogodaka koliko bi, objektivno, mogao postići samo u dvomeču sa Gibraltarom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Edin Džeko je sinoć nakon završetka utakmice protiv Kipra na pitanje o rekordu kroz šalu poručio da je još uvijek mlad, da se brojkama ne opterećuje ali i da rekordi postoje da bi se srušili.

Kapiten naše reprezentacije je ukupno postigao 49 pogodaka za Bosnu i Hercegovinu i ubjedljivo je prvi strijelac u historiji našeg nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi