Džeko nakon Izraela

Džeko: Za gol sam kriv, ali nam je on dao snagu

Edin Džeko je zadovoljan pobjedom nad Izraelom.

 

Smatra se odgovornim za vodeći gol Izraelaca, ali nimalo ne žali, jer je taj gol probudio našu selekciju

"Zasluženo smo pobijedili. Igrali smo dobro naročito u prvom poluvremenu. Taj gol koji smo primili je moj gol. Iskreno nije mi žao nimalo, jer nam je to dalo više snage. Lakše nam je bilo kad smo preokretnuli. Drugi dio smo odigrali jako pametno, te smo ih dovršili trećim pogotkom", rekao je Džeko, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mi smo ekipa koja ne zna da se brani. Kad god smo imali loptu, stvarali smo šanse. Nismo im dopustili previše, osim tog gola koji ide na moju dušu. Ova nam pobjeda daje veća krila za dalje. Nije prvi put da gubimo 1:0, ali smo dosta puta se vraćali. Bitno je da smo odradili pravi posao danas. Sada idemo da se odmorimo i idemo u Belgiju po pozitivan rezultat. Nadam se da im možemo otkunuti barem bod", istakao je Džeko nakon meča. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.