Fantastičan meč na Pecari: Remi Širokog i Sarajeva

Bordo tim do boda s igračem manje

Fantastičan meč na Pecari: Remi Širokog i Sarajeva

M. Šljivak

Fantastičan meč u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su na Pecari Široki Brijeg i Sarajevo, a na kraju pobjednika nije bilo, 2:2.

Fantastično prvo poluvrijeme donio je ovaj susret, a već u drugoj minuti domaći tim je stigao do vodstva. Nakon kornera, Ivan Krstanović je najviši u skoku, prebacio je loptu do Borisa Pandže, koji pogađa za prednost Širokog od 1:0.



S druge strane veliku šansu za Sarajevo imao je Hebibović, koji međutim sa 5-6 metara šutira pravo u golmana domaćeg tima.

Iako su domaći imali veći posjed lopte i u nastavku susreta, Sarajevo u 20. minuti stiže do izjednačenja. Nakon ubačene lopte s lijeve strane Saša Novaković iz drugog pokušaja matira Soldu za poravnanje rezultata na 1:1.

Pet minuta kasnije gosti ostaju sa igračem manje. Saša Balić je isključen nakon prekršaja nad Ivanom Krstanovićem, pa je trener Bordo ekipe Mehmed Janjoš morao promijeniti taktiku.


Sarajevo je u 38. minuti stiglo do vodstva. Veliku grešku Borisa Pandže koristi Nermin Crnkić, te pogađa za prednost gostiju od 2:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.


Široki u nastavku prvi prijeti preko Lončara, ali Pavlović sjajno brani.

Ipak, u 55. minuti domaći su poravnali. Lijepu akciju i asistenciju Wagnera završava rezervista Luka Menalo za 2:2.


Pokušavao je potom domaći tim da dođe do trijumfa. Redale su se šanse pred golom Sarajeva, ali je gostujući tim uspijevao da se odbrani.

Na kraju je ostalo 2:2 u jednoj od najboljih utakmica sezone, a ovim rezultatom mogu zadovoljniji biti gosti iz Sarajeva, koji su više od sat vremena imali igrača manje.

Premijer liga, 10. kolo:

Široki - Sarajevo 2:2 (Pandža 2',Menalo 55'  / Novaković 20' Crnkić 38')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Soldo, Pandža, Plazonić, Krstanović, Baraban, Wagner, Ćorluka, Lončar, Bralić, Crnov, Marković.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Novaković, Sarić, Crnkić, Hebibović, Balić, Mihojević, Ćetković, Ahmetović, Ivetić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi