Ikanović: Pobjeda neće doći u pitanje

Bratstvo dočekuje Novi Travnik

Ikanović: Pobjeda neće doći u pitanje

Nova sezona Prve lige Federacija BiH donijela je nekoliko kandidata za ulazak u viši rang, a uz Orašje, Goražde, Čapljinu i Metalleghe posebno se izdvaja Bratstvo.

Tim iz Gračanice nakon osam odigranih utakmica zauzima petu poziciju na tabeli i zaostatak za vodećim Orašjem pokušat će smanjiti već u nedjeljnoj utakmici protiv Novog Travnika. 

"Novi Travnik je novajlija u ligi i ne znamo mnogo o protivniku, ali sigurno da ima svoje prednosti i mane. Mi tradicionalno dobro igramo na domaćem terenu, tako da vjerujem da pobjeda neće uzostati uz maksimalan respekt prema protivniku", kazao je fudbaler Bratstva Eldar Ikanović.

Bivši mladi bh. reprezentativac osvrnuo se i na ambicije kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ambicije Bratstva su uvijek vrh tabele i borba za prvo mjesto, uostalom to pokazuju i rezultati iz posljednje tri-četiri sezone. Sada će možda biti najlakše ući u Premijer ligu i zbog toga će se dosta timova boriti za viši rang."

Podsjetimo, Ikanović je u redove Bratstva stigao u augustu 2014. godine iz Radničkog, a tokom dosadašnje karijere još je igrao za Budućnost i Thun.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.