Iskra ponovo lider na tabeli

Odigrano 12. kolo Druge lige FBiH - Zapad

Iskra ponovo lider na tabeli

S. Mlaćo

U subotu je odigrano svih pet susreta 12. kola Druge lige FBiH grupa Zapad. Postignuto je samo 11 pogodaka, te nogometaši očigledno nisu bili bili raspoloženi za igru.

Nogometaši bugojanske Iskre savladali su na svom terenu Vlašić sa 2:0 (Kmetaš, Đopa) i sa nova  tri boda ponovo zasjeli na prvo mjesto,  s obzirom da je do ovog kola prvoplasirani Borac iz Izačića odigrao tek 1:1 kod posljednjeplasiranog Viteza iz Bužima.

Veoma važnu pobjedu ostvarili su nogometaši cazinske Krajine koji su u Velikoj Kladuši savladali domaći Krajišnik sa 3:1. Strijelci za Krajinu bili su Bajraktarević, Mizić i Prošić, te su ovom pobjedom Cazinjani prišli na samo jedan bod vodećoj Iskri.

Vitez je kod kuće pomalo iznenađujuće remizirao sa Ključem, bilo je 1:1, a Sloga iz Bosanske Otoke u posljednjim minutama susreta savladala je Radnika iz Donjeg Vakufa 1:0.

Kako smo već naveli, nakon 12. odigranih kola prva je Iskra sa 24 boda, dok Borac i Krajina imaju po 23. Na dnu tabele su Vitez iz Bužima i Vlašić sa deset bodova, dok Ključ ima 12.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Naredno kolo donosi derbi između Borca iz Izačića i bugojanske Iskre, dok će Krajina nove bodove tražiti na svom terenu protiv Viteza iz Bužima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti