Jagodić o transferima: Svašta se piše i priča

Ne želi mnogo komentarisati

Jagodić o transferima: Svašta se piše i priča

Sa završetkom sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine krenule su i špekulacije o transferima u kojim se, nekako po pravilu, najviše spominju fudbaleri Slobode.

Najtraženiji igrač crveno-crnih je Amer Ordagić, za kojeg je klub sa Tušnja navodno odredio i obeštećenje u iznosu od 50.000 KM za bh. klubove, odnosno četiri puta više ako ga želi klub iz inostranstva. Osim njega, u fokusu je i stoper Haris Mehmedagić, a obojica se dovode u vezu sa prelaskom u neki od vodećih klubova iz Premijer lige, ali i odlaskom u neki inostrani klub.

S druge strane, u medijima se mogla pročitati i vijest da je Sloboda zainteresovana za dovođenje bivših fudbalera Željezničara Semira Kerle i Denisa Pozdera, koju je u razgovoru za SportSport.ba demantovao trener Tuzlaka Vlado Jagodić.

"Iskreno, nisam upoznat sa tim niti želim išta komentarisati dok klub ne odluči kako ćemo dalje. Svašta se priča i piše, pa tako i da su Slobodine želje Pozder i Kerla, što niko ni u snu nije pomislio. Uz dužno poštovanje tim igračima, ali to je tako", jasan je bio Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Slobode se trenutno nalaze na odmoru koji će trajati do 12. juna, za kada je zakazana prozivka na Tušnju.

Za sada je ekipu napusito Mladen Veselinović, a izvjesno je da od naredne sezone crveno-crni dres neće nositi ni Samir Merzić. Kada je riječ o ostalim fudbalerima kojim ističe ugovor, oni će biti pozvani na razgovor prije prozivke na kojem će se pregovarati o mogućem produženju saradnje.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi