Juniori Borca se vratili na pobjednički kolosijek

Nakon poraza od Slobodev savladali Olimpic

Juniori Borca se vratili na pobjednički kolosijek

A. Beganović

Juniori Borca u ovoj sezoni pružaju sjajne partije, a njihovu snagu na svojoj koži osjetili su i mladi fudbaleri Olimpica.

U 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine juniori Borca su sa ubjedljivih 7:2 savladali Olimpic, a zanimljivo je da je u prvom poluvremenu postignut samo jedan, a u drugom osam golova.

Mrežu Olimpica načeo je Stefan Trivan u 18. minuti i s minimalnim vodstvom domaćih otišlo se na odmor. Na otvaranju drugog dijela, tačnije od 47. do 57. minute mladi fudbaleri Borca postigli su tri gola (Dalibor Milić, Stefan Mikić, Radovan Perišić) i riješili su pitanje pobjednika.

U 60. minuti Kenan Bukvić smanjuje na 4:1, da bi u 70. mrežu Olimpica ponovo pogodio Perišić. Pet minuta kasnije Saša Popović postiže još jedan gol za Borac, da bi u 80. Sead Begić postigao drugi gol za Vukove, a za konačnih 7:2 iz jedanaesterca pet minuta prije kraja pogađa Popović.

Premijer liga BiH za juniore, 20. kolo:

Borac - Olimpic 7:2 (1:0)

BORAC: Pupovac, Popović, Bubić, Milić, Trninić, Stanković, Mikić, Majetić, Maksimović, Perišić, Trivan. Još su igrali Jarić, Subić, Milaković, Jović i Tatić.

OLIMPIC: Salčin, Halilović, Gusinac, Jukan, Ajdinović, Šahović, Begić, Varešanović, Bukvić, Bučuk, Filan. Još su igrali Memić, Grošić, Šabanović, Šetkić i Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi