Jusufbegović: Metaleghe je najveći favorit za plasman u PL

Zvijezda gostuje u Jajcu

Jusufbegović: Metaleghe je najveći favorit za plasman u PL

A. Beganović

Fudbaleri Zvijezde nisu otvorili sezonu onako kako su to očekivali navijači ovog kluba. U 1. kolu su poraženi na gostovanju u Goraždu, da bi u 2. na domaćem terenu teže od očekivanog savladali Novi Travnik, a u 3. kolu ih očekuje teško gostovanje kod Metalleghea.

Derbi 3. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Jajcu će odigrati Metalleghe i Zvijezda iz Gradačca, čiji trener Nedim Jusufbegović jako cijeni ekipu iz Jajca.

"Igramo protiv kluba koji stalno raste. Trener je dugo sa ekipoim, imaju stabilanj proračun, kontinuitet rada i ekipu za respekt. Po meni su možda i najvećiu favoriti za ulazak u Premijer ligu. Gledao sam njihove susrete i znam koliko mogu. Ima tu sjajnih igrača, koji su igrali u Premijer ligi, no imamo i mi svoje kvalitete i naš cilj je odigrati dobro i borbeno, te ostvariti pozitivan rezultat", za SportSport.ba govori trener Zvijezde, Nedim Jusufbegović.

Zvijezda je u prva dva kola primila četiri pogotka, a ekipe koje je svojevremeno s klupe predvodio Jusufbegović, Olimpic i Velež, upravo je krasila dobra i čvrsta igra u odbrani.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"U pravu ste, primamo mnogo golova, ali naša ekipa je skroz promijenjena. Tri nova igrača je teško uigrati, a možete zamisliti kako je kada je u ekipi više novajlija nego starosjedioca. Tražimo se još uvijek, znamo gdje imamo problema i pokušavamo to riješiti. Mislim da ćemo iz susreta u susret biti sve bolji", ističe Jusufbegović.

"Pritisak postoji, ali bez pritiska nema niti rada. Smatram da je ovo trka na duge staze i da se na kraju svode računi. Svi žele uvijek pobjeđivati, pa tako i mi, ali to nije moguće. Ova ekipa može mnogo, samo je potrebno određeno vrijeme da stvari legnu na svoje mjesto", zaključio je trener prvoligaša iz Gradačca.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.