Kako je smjena Nihada Nalbantića skupo koštala FK Goražde

Iskusni stručnjak sjajno vodio Goraždane

Kako je smjena Nihada Nalbantića skupo koštala FK Goražde

Piše: S. Mlaćo
Šesto kolo Prve lige Federacije BiH koštalo je posla trojicu trenera.

 Radi se o Elvedinu Beganoviću (FK Rudar Kakanj), Adnanu Beganoviću (NK Travnik), te Igoru Remetiću (NK TOŠK Tešanj).

Kako prvenstvo bude odmicalo otkaza će biti vjerovatno više i više, ali to je već odavno svakodnevnica bh. nogometa. Navikli da se u krug "vrte" skoro isti treneri koji putuju od kluba do kluba, a klubovi bez ikakvog sistema i ciljeva idu iz kola u kolo.

FK Goražde je prošlu sezonu napustilo Prvu ligu Federacije BiH. Goraždani nisu, mora se to priznati, bilo na nivou ranijih sezona, ali definitivno su bili i žrtve zakulisanih radnji koje su postale sasvim normalna pojava pred sami kraj sezone u ovom rangu takmičenja.

Timovi iz donjeg dijela tabele tada bez većih problema upisuju pobjede nad timovima iz vrha tabele, a nerijetko se radi o preokretima koji znaju nasmijati sve prisutne na stadiona, bez obzira za koga oni navijali.

U Goraždu svakako žale za Prvom ligom FBiH, ali u ovom gradu, sportski radnici, u pravom su čudu da je bez angažmana iskusni trener Nihad Nalbantić. Nalbantić je vrhunski stručnjak, odličan znalac koji zna podići ekipu, vladati u svlačionici, a u Goraždu je posebno omiljen, iako je rođen davne 1954. godine u Rogatici. 

Ovaj trenerski stručnjak osim naše zemlje, radio je i u Bahreinu, te Kuvajtu, a Goražde je napustio nakon samo tri kola, u trenucima kada je ovaj klub bio prvi na tabeli Prve lige FBiH i koračao ka Premijer ligi. Nije se to svidjelo čelnicima kluba koji klubu nisu željeli dobro, pa se Nalbantićev sjajni rad morao što prije zaustaviti.

Goražde i njegovi navijači su za to grubo kažnjeni, ovaj klub je sada član tek trećeg ranga naše zemlje i ko zna da li ćemo ga više ikada gledati na prvoligaškim stadionima. Za dobrobit bh. sporta, nadamo se da hoćemo.

Do tada Nalbantić čeka pravi poziv klubova iz naše zemlje, a o njegovim kvalitetama i znanju suvišno je govoriti.


Prva liga FBiH