Leicester nemoćan protiv Sarajeva, Bordo tim u polufinalu

Generali CEE kup u Pragu

Leicester nemoćan protiv Sarajeva, Bordo tim u polufinalu

M. Šljivak

Juniori FK Sarajevo plasirali su se u polufinale Generali CEE kupa koji se igra u Pragu.

Bordo tim je danas u grupnoj fazi takmičenja pobijedio engleski Leciester s 2:0, a kako su jučer remizirali sa slovačkom Nitrom (0:0), mladi fudbaleri Sarajeva prolaze u polufinale ovog turnira.

Odlična igra izabranika Dženana Uščuplića je urodila plodom. Već u petoj minuti Bordo tim je poveo, a mrežu engleskog tima pogađa Alen Mustafić za prednost od 1:0. Prethodno je Mustafić promašio penal, ali je u nastavku akcije pogodio.

Nakon postignutog gola Sarajevo nije posustajalo. Bila je ekipa s Koševa mnogo bolja u ovom duelu, a u 25. minuti su povećali prednost. Sjajnu akciju je završio Mustafić za prednost od 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku meča je Sarajevo bez većih problema održalo prednost. Nisu dopustili Leicesteru da napravi gotovo ništa pred golom i na kraju zasluženo dolaze do pobjede i prolaza u polufinale.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Tamo ih čeka još jedan engleski tim i to velikan Everton

Generali CEE kup:
Sarajevo - Leicester 2:0 (Mustafić 5', 25')


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi