Marinović: Mnogo bi nam značila pobjeda na Koševu

Trener Zrinjskog pred teško gostovanje

Marinović: Mnogo bi nam značila pobjeda na Koševu

M. Maksimović

U derbiju drugog kola BHT Premijer lige naše zemlje koplja će na stadionu Asim Ferhatović – Hase ukrstiti Sarajevo i Zrinjski.

U redovima aktualnog šampiona nadaju se povoljnom rezultatu, a njihova velika želja je pobijediti Sarajevo kao i u prošloj sezoni.

“Posebno važno je bilo sezonu otvoriti pobjedom, a sada nas čeka prvi od pet derbija u prvih šest kola. U Sarajevo idemo odigrati dobru utakmicu, nastaviti niz dobrih igara, a vjerujem da ćemo u nastojanju da ostvarimo dobar rezultat neke stvari i poboljšati”, rekao je na današnjoj konferenciji za medije trener Vinko Marinović, osvrćući se na remi Željezničara i Sarajeva.

“U toj utakmici možda se nešto moglo vidjeti u prvih 30 minuta, nakon čega je Željezničar ostao sa igračem manje. Pored toga, Sarajevo je dosta dobro odigralo, imalo je više šansi, ali ih nije iskoristilo. Sarajevo je u odnosu na prošlu sezonu nešto promijenilo, tu su dva nova stopera, zatim Sarić, Crnjkić, ostali su vrlo kvalitetna ekipa”, ocijenio je strateg Plemića.

Marinović sutra na raspolaganju neće imati kartoniranog Matije Kataneca, ali se zato vraća Daniel Graovac.

“Nismo planirali da se Graovac tako brzo vrati u ekipu, ipak je dugo pauzirao, ali vidjet ćemo još hoće li u startnu postavu on ili Anto Radeljić. Sigurno da ćemo igrati ofanzivno, nadam se da ćemo nametnuti igru i ostvariti posjed, ali zavisit će dosta i od protivnika. Naravno da bi nam pobjeda u derbiju puno značila za dalje,” rekao je Marinović, nakon koga je riječ dobio napadač Nemanja Bilbija koji se prije dvije godine igrajući upravo za Sarajevo okitio naslovom prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Prvenstvo smo otvorili na željeni način, a sada se okrećemo Sarajevu, gdje sam proveo dvije uspješne godine. Radujem se povratku na Koševo, ali profesionalac sam. Taj je period sada iza mene”, rekao je Bilbija koji očekuje tešku utakmicu na najvećem bh. stadionu.

“Sarajevo je dobro, Zrinjski je dobar, vjerujem da će to biti kvalitetan derbi. Sarajevo u ovom trenutku možda nije uigrano što je potvrdio drbi, iako je taj crveni karton odveo meč u drugom smjeru. Nije to bila neka realna slika. Ali da, bili su bolji u takvim okolnostima.”

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti