Mirsad Fazlagić dobio Šestoaprilsku nagradu

Priznanje za legendu FK Sarajevo

Mirsad Fazlagić dobio Šestoaprilsku nagradu

E. Škorić

Ovogodišnji dobitnici Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva za 2016. godinu su Mirsad Fazlagić, Jovan Divjak, Hadžan Konjo i Milomir Kovačević Strašni.

Ove godine po prvi put je primjenjena nova procedura glasanja gdje se Gradsko vijeće glasanjem opredjeljuje za kandidate. Nagradu je, između ostalih, dobio i legendarni igrač FK Sarajevo Mirsad Fazlagić.

"Nakon obavljenog tajnog glasanja Gradsko vijeće je donijelo odluku da se ove godine Šestoaprilska nagrada dodijeli u oblasti zdravstva doktor Hadžan Konjo, sa 20 glasova, zatim u oblasti kulture i umjetnosti Milomir Kovačević Strašni sa 18 glasova, iz oblasti sporta Mirsad Fazlagić i u drugim oblastima rada i stvaralaštva Jovan Divjak", potvrdio je za Klix.ba Miroslav Živanović, član Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ključ grada Sarajeva za ovu godinu dobio je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko. Pored svečanih plaketa, dobitnici nagrada dobit će i po 7.000 KM na svečanoj sjednici Gradskoj vijeđa na dan oslobođenja Saraeva, 6. aprila.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi