Nogometašice Iskre napunile mrežu Čapljine

Izborile plasman u baraž

Nogometašice Iskre napunile mrežu Čapljine

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre i u 12.kolu Prve lige Federacije grupa Jug nastavile su sa sjajnim partijama. 

U petak su Bugojanke na svom Jakliću sa 9:0 (6:0) demolirale četvrtoplasiranu Čapljinu, te pokazale da definitivno zaslužuju plasman u Premijer ligu naše zemlje, koju  će ipak morati ostvariti  kroz susrete baraža.

Iako je u prvom duelu ova dva tima bilo 2:2, na Jakliću nije viđena uzbudljiva utakmica. Igralo se samo na jedan gol, a već nakon prvih 45.minuta Bugojanke su vodile 6:0. Pogađala je tri puta kapiten Mersima Mešić, dva puta Indira Jusić i jednom Ulmija Lužić.

U drugom poluvremenu ista priča, a mrežu gošći još po jednom su zatresle Naida Jusić i Ulmija Lužić, dok se u listu strijelaca upisala i iskusna Elma Basara.

Ovom pobjedom Bugojanke su i definitivno obezbijedile plasman u baraž, s obzirom da je njihov prvi pratitelj Željezničar 2011 poražen na gostovanju kod Sloge iz Ljubuškog sa 2:1.

Ovaj susret vodio je glavni sudija Jasmina Varupa iz Travnika sa svojim pomoćnicima Igorom Puzovićem (Travnika) i Almirom Huskićem (Bugojno). Delegat susreta bio je Husein Đogić. (Travnik).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi