Osmanović: Možemo se nositi sa pritiskom i osvajati bodove

Mladi napadač Olimpika se proslavio sa dva pogotka

Osmanović: Možemo se nositi sa pritiskom i osvajati bodove

S. Mlaćo

FK Olimpik je prethodnog vikenda savladao ekipu NK Vitez rezultatom 2:0, a junak pobjede i prvo ime susreta bio je Adnan Osmanović, koji je postigao oba pogotka u ovom duelu.

Dva dana nakon utakmice Osmanović je govorio za olimpik.ba a bio je veoma zadovoljan zbog pobjede, ali i načina na koji su njegovi saigrači odigrali utakmicu.

"Kada postignete dva pogotka i pritom ekipa za koju nastupate osvoji tri boda ne možete da ne budete sretni. Moram istaći da smo odlično odigrali kao tim, a moja dva pogotka su plod te kolektivne igre. U pripremi susreta smo znali da su i naši protivnici pod imperativom pobjede i mislim da smo se mi bolje snašli u takvoj situaciji", kazao je 20-godišnji ofanzivac.

Do kraja sezone ostalo je pet kola, a napadač Vukova tvrdi da će do kraja sezone biti promjena na premijerligaškoj tabeli.

"Tek smo nakon pobjede u Vitezu shvatili koliko bi nam značila tri boda iz utakmice prethodnog kola protiv Čelika, kada smo odigrali lošu utakmicu. Ipak, susret u Vitezu je pokazao da možemo da se nosimo sa pritiskom i osvajamo bodove. Još je 15 bodova u igri, a siguran sam da će do kraja sezone biti promjena na tabeli. Mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo što više bodova i u konačnici nadam se da ćemo ostvariti naš cilj".

Osmanović je, iako izuzetno mlad, u svojoj karijeri postizao pogotke za dva premijerligaša. U vrijeme dok je nastupao na Koševu bio je strijelac za Bordo tim, a sa dobrim igrama nastavio je i na Otoci. S pravom se nada i pozivu Vinka Marinovića za naredne akcije našeg mladog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da bi nastup za reprezentaciju BiH bio kruna moje sezone. Nadam se da ću se na terenu izboriti za poziv selektora Marinovića i nastup u reprezentaciji, što bi svakako bila za mene, ali i za moj klub velika čast", rekao je na kraju razgovora Osmanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi