Penali su odlučili: Sarajevo u osmini finala!

Poznati svi učesnici osmine finala Kupa

Penali su odlučili: Sarajevo u osmini finala!

E. Škorić

Nogometaši Zrinjskog i Sarajeva odigrali su bez pobjednika (1:1) derbi šesnaestine finala Kupa BiH u Mostaru, a penali su odlučili da se dalje plasira bordo momčad.

U Mostaru su viđena dva gola u regularnom vremenu, mada se činilo da će mreže mirovati do kraja, kako su se stvari odvijale u prvom dijelu.

Zrinjski je imao incijativu na početku utakmice, a prvu "šansu" bilježimo tek u 16. minuti, kada je Okićev udarac zaustavio Bandić.

Do kraja prvog dijela još jedino vrijedi izdvojiti pokušaj Kovačevića glavom nakon ubačaja Velkoskog iz kornera, ali lopta odlazi pored domaćeg gola. 

U prvih 15 minuta nastavka skoro da ništa nismo vrijedno vidjeli, a onda dva ekspresna pogotka.

Prvo je u vodstvo došao domaći sastav, kada je Nikolić s 10-ak metara smjestio loptu iza leđa Delača nakon asistencije Stojkića. Nisu domaći stigli ni da proslave pogodak, a već je bilo 1:1.

Amer Bekić izlazi sam ispred Bandića, te ga matira za izjednačenje. U posljednjih 25 minuta dosta borbena igra, no nije više bilo pogodaka, pa se pobjednik tražio u jedanaestercima, mada je Benko u 85. minuti promašio stopostotnu šansu, kada je s pet metara, potpuno neometan, pucao pored gola.

Sarajevo je bilo sretnije prilikom izvođenja penala, pa je stigoa do velikog slavlja i plasmana u osminu finala najmasovnijeg takmičenja u Bosni i Hercegovini. Nakon pet serija, niko nije kiksoa kod izvođenja penala, a onda promašaj Blaića, da bi Duljević zabio za slavlje gostiju.

Mrlju na sve bacio je incident nakon gola Bekića, kada se grupa domaćih navijača okrenula i verbalno napala rukovodstvo FK Sarajevo pošto su ovi slavili pogodak za 1:1. 

Zrinjski - Sarajevo 1:1, 5:6 (Nikolić 60/ Bekić 62) 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zrinjski: Bandić, Blaić, Graovac, Radulović, Žeravica, Šćepanović, Stojkić, Todorović, Nikolić, Laštro, Zakarić.

Sarajevo: Delač, Rustemović, Barić, Kovačević, Bekić, Okić, Velkoski, Tatomirović, Benko, Barbarić, Puzigaća

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti