Plavi protiv Mladosti hvataju priključak borbi za Evropu

Travnik se "vadi" u Lukavici

Plavi protiv Mladosti hvataju priključak borbi za Evropu

A. Beganović

Danas su na rasporedu preostala dva susreta 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na Grbavici će snage odmjeriti Željezničar i Mladost, dok se u Lukavici sastaju Slavija i Travnik.

Fudbaleri Željezničara su sjajno otvorili drugi dio sezone. U prvenstvu su nadigrali Široki i Velež, dok su u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH u Banjoj Luci bili bolji od Borca, a danas izabranike Edisa Mulalića očekuje duel sa ekipom iz Dobojka kod Kaknja.

Za Plave je današnji susret od ogromne važnosti pošto bi se eventualnom pobjedom uključili u borbu za prva tri mjesta koja garantuju izlazak na evropsku scenu.

Mulalić se uoči današnjeg duela susreo sa velikim problemima jer je zbog povreda ostao bez Aleksandra Kosorića i Tiaga, no i pored toga u taboru Plavih vlada sjajna atmosfera i svi su uvjereni u trijumf.

S druge strane Mladost na Grbavicu dolazi nakon poraza u Bijeljini, te domaćeg remija sa Vitezom. Izabranici Ibre Rahimića će se gotovo sigurno orijentisati na odbranu svog gola i Plavima će pokušati zaprijetiti iz kontranapada. Da li će uspjeti nešto napraviti na Grbavici saznat će se oko 17:00.

U Lukavici se sastaju Slavija i Travnik, kojem je današnji duel jedan od presudnih u borbi za goli premijerligaški život. Veziti su u prošlom kolu kiksali na Piroti u duelu sa Rudarom i samo pobjeda u Lukavici ih ostavlja u borbi za ostanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane Slavija bi se eventualnom "tricom" učvrstila u sredini tabele i u nastavku prvenstva mogla bi igrati mnogo rasterećenije.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi