Sadiković: Izbora nemamo, moramo pobijediti Jedinstvo

Goražde s novim trenerom protiv Jedinstva

Sadiković: Izbora nemamo, moramo pobijediti Jedinstvo

A. Beganović

U okviru 22. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Goraažde će dočekati Jedinstvo iz Bihaća, a na klupi tima iz grada na Drini debitovat će Denis Sadiković.

Nekadašnji trener Slobode, Olimpica, Bratstva i Krajišnika, Denis Sadiković, Goražde je preuzeo prije dva dana, a već u subotu će debitovati na klupi trenutno petoplasirane ekipe Prve lige FBiH.

I pored loših rezultata u drugom dijelu sezone Sadiković je uvjeren da njegovi izabranici mogu savladati Jedinstvo i ostati u borbi za plasman u Premijer ligu.

"Dobro sam primljen u Goraždu. Svi se trude da mi pomognu, a imam i veliki broj prijatelja u ovom gradu. Goražde ima sjajne uslove i ambicioznog predsjednika Senada Islama, te Upravu kluba i to me doista raduje. Volim raditi u ambicioznim sredinama", za SportSport.ba ističe novi trener Goražda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sa dosta igrača iz Goražda sam već sarađivao, a i one s kojima nisam dosta dobro poznajem. Rezultati u posljednje vrijeme nisu u skladu s ambicijama kluba, no do kraja je ostalo još devet susreta, a šest bodova nije nenadoknadiv zaostatak. U subotu nam stiže Jedinstvo, koje s klupe predvodi provjereni stručnjak i koje dobro igra, pogotovo na gostujućim terenima. Nemamo izbora, ukoliko želimo ostati u borbi za Premijer ligu moramo pobijediti", dodao je Sadiković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.