Šampionska zvona odjekuju Tešnjom: TOŠK u Prvoj ligi FBiH

Slavlje u Tešnju

Šampionska zvona odjekuju Tešnjom: TOŠK u Prvoj ligi FBiH

S. Mlaćo

Nogometaši TOŠK-a iz Tešnja danas su i zvanično osigurali titulu prvaka Druge lige FBiH grupa Centar, te izborili plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Izabranici Igora Remetića danas su savladali Famos u Sarajevu sa 3:1, te tako tri kola prije kraja upravo nad Famosom imaju 13 bodova prednosti.

Danas su za TOŠK pogađali Semin Skulić, Maumer Kadušić i Osmo Nuhanović, iako su domaći prvi poveli pogotkom Maka Muharemovića. Nakon utakmice nastalo je veliko slavlje igrača i stručnog štaba NK TOŠK, a za SportSport.ba je govorio jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh TOŠK-a šef stručnog štaba Igor Remetić.

"Vrijeme je za slavlje. Nakon deset godina tavorenja Prva liga FBiH će se igrati u Tešnju naredne sezone. Ne bih puno komentarisao današnji derbi koji je po kvaliteti utakmice bio za rang više. Zahvaljujem se domaćinu na gostoprimstvu, fer i korektnoj igri. Šampioni smo potpuno zasluzeno, 23 kola samo sa jednim porazom mogu samo najbolji, a to su ovi momci zajedno sa čelnicima kluba i fantastičnim navijačima i zaslužili", kazao je Remetić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi