Scoria na meti Zrinjskog, Osim ostao samo želja

Traži se novi trener

Scoria na meti Zrinjskog, Osim ostao samo želja

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski u potrazi je za novim trenerom nakon razlaza sa Ivicom Barbarićem.

Zbog veoma loših rezultata koje su Plemići ostvarili od početka proljetnog dijela sezone, Barbarić je podnio ostavku koju je Uprava kluba usvojila i odmah se dala u potragu za njegovim nasljednikom.

Kako je već poznato, najveća želja Mostaraca bio je Amar Osim, ali od njegovog angažmana definitivno neće biti ništa. 

U Zrinjskom su se ekspresno okrenuli drugim rješenjima, a Večernji list piše da je trenutno najozbiljniji kandidat za novog trenera Plemića hrvatski trener Elvis Scoria.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Scoria je u igračkoj karijeri nastupao za Dinamo i Rijeku, a kao trener je vodio Istru, Rijeku, Kavalu i Slaven Belupo, u kojem je 2014. godine imao svoj posljednji angažman.

U slučaju preuzimanja Zrinjskog, ovaj 45-godišnji trener bi imao zadatak da vrati Mostarce na pobjednički kolosijek i da sačuva prvo mjesto na tabeli Premijer lige, koje je značajno ugroženo nakon domaćeg poraza od Metalleghea u prošlom kolu (0:2).

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi