Šišić: Na pauzu su nas poslali praznih džepova

Veznjak napušta Bilino Polje

Šišić: Na pauzu su nas poslali praznih džepova

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik ponovo će kako stvari stoje kasniti s priprema, te će i naredne sezone voditi grčevitu borbu za opstanak.

Klub je ostao bez trenera, a svim igračima je istekao ugovor i oni traže nove sredine. Jedan od takvih je i 26-godišnji veznjak Aldin Šišić, koji je u zimskom prelaznom roku prvi došao na Bilino Polje kako bi pokušao pomoći da klub izbori Premijer ligu, nakon velikog poduhvata i opstanka, ništa se nije promijenilo, a za to su najviše krivci ljudi iz Gradskog vijeća i Gradonačelnik, koji uzaludno opstruiraju potpisivanje reprograma duga, nakon čega bi se konačno i održala Skupština kluba.

Za SportSport.ba bivši nogometaš Veleža, Slobode, Viteza i Mladosti je govorio o završenoj sezoni, te stanju u klubu i njegovim planovima za naredni period.

"Došao sam da pomognem u nemogućoj misiji, totalno sam razočaran ljudima u klubu i Gradom. Na pauzu nas poslali praznih džepova, ukupno smo dobili samo dvije plate i nek ih je sram i stid sve šta su uradili. Nadam se iskreno da će ova Uprava dok im traje mandat isplatiti nam ono što smo pošteno zaradili, da ne bi opet bilo potezanja po sudovima. Ja stvarno ne znam koja je svrha našeg opstanka, kada su stvari ponovo iste kao prošle sezone, ispada da smo toliko znoja, snage i živaca potrošili uzalud", ističe Šišić.

Da je ostala ekipa iz prošle, ove sezone bi se sigurno borili za Ligu za prvaka.

"Da su ostavili ekipu iz prošle sezone uz par igrala, mi bi sigurno igrali Ligu za prvaka, međutim od toga nema ništa. Pojedini igrači već imaju nove klubove, a mi ostali također smo blizu pronalaska novih sredina. Nama je nogomet sve u životu, to je hljeb kojima hranimo svoju porodicu, a ako to ne cijene oni onda mi ovdje nemamo šta više raditi. Žalosno je da kao igrač iz Zenice, koji je ovdje ponikao, prošao sve kategorije i zaigrao u seniorima moram tražiti novu sredinu i ići u druge klubove, koji će više cijeniti ono što pružam na terenu", kaže veznjak koji je u 12 utakmica za Čelik ubilježio četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ima već nekoliko klubova iz Premijer lige, ali i 1.lige FBiH

"Već se javilo nekoliko klubova iz Premijer lige, te tri kluba iz 1.lige FBiH, gdje imam već dosta iskustva i uspjeha igranja u istoj jer sam kao član Mladosti i Viteza uspio da ostvarim ulazak u Premijer ligu. Kao slobodan igrač izvagat ću najbolju ponudu i odlučiti se za moj novi klub. Žao mi je što moram ići iz Čelika, a najviše radi naših navijača koji su nas čitav proljetni ido sezone nosili, te smo zahvaljujući njima napravili veliki poduhvat i ostvarili 14 utakmica u nizu bez poraza po čemu smo jedina ekipa u Premijer ligi u ovoj godini, koja nije zabilježila poraz" kazao je za kraj razgovora Aldin Šišić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi