Slišković: Bilo nam je teže igrati s igračem više

Trener Širokog Brijega

Slišković: Bilo nam je teže igrati s igračem više

Trener Širokog Brijega Blaž Slišković je nakon utakmice protiv Travnika bio zadovoljniji rezultatom nego igrom.

Tim sa Pecare je kod kuće slavio sa 2:0, a nakon utakmice se bivši selektor BiH obratio prisutnim.

"Mi ne upisujemo tako lako bodove prije utakmice bez obzira na protivnika. Ni protiv Travnika nismo računali na sigurnu pobjedu. Oni igraju za sebe, za svoj grad, i ispalo je da nam je teže bilo igrati kad smo imali igrača više nego onih prvih pet-šest minuta kada smo napravili pritisak i dali gol", rekao je Slišković i dodao:

"Travnik se pokazao kao dobra ekipa, a u pojedinim situacijama smo imali i sreće, kao kada su gosti pogodili stativu. Ne možemo biti toliko zadovoljni igrom, koliko rezultatom, ali to je bitno. Čestitam kolegi Memiću na zaista fer i korektnoj utakmici".

"Ušli smo zaista angažirano i motivirano u ovu utakmicu. Ni u jednom momentu nismo potcijenili Travnik, ali izgleda da je umor učinio svoje i da nismo imali svježine".

Teren je u ranoj fazi utakmice zbog povrede bio primoran napustiti Wagner, najbolji igrač Širokobriježana.

"Wagner je osjetio bol u mišiću, a s njim nismo ništa željeli rizikovati. I rezultat, i igrač više su nam dali slobodu da napravimo tu izmjenu, a sada imamo sedam dana da vidimo hoće li ona biti sanirana".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg se nakon 25 kola nalazi na drugom mjestu, bodovno poravnat sa Željezničarom i samo bod iza prvoplasiranog Sarajeva.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.