Svraka: Volio bih da Željo pobijedi uz gol Stevanovića

Najava 109. derbija

Svraka: Volio bih da Željo pobijedi uz gol Stevanovića

E. Škorić

Nešto najljepše za svakog igrača u karijeri je da odigra gradski derbi. Neki mogu da se pohvale da su ih odigrali više, a Muamer Svraka je čak 11 puta nastupao u okršajima najvećih bosanskohercegovačkih timova.

Svraka je nekoliko sezona s dosta uspjeha nosio dres najtrofejnijeg bh. tima. Osvajao je trofeje, nosio kapitensku tragu, igrao važnu ulogu, ali najviše od svega sjećat će se bordo-plavih susreta. 

"Jedanaest derbija sam igrao i uvijek ih se sjetim. Ponosan sam na tu činjenicu, ipak neki igrači sanjaju o tome. Derbi je posebna utakmica, nedostaje mi, ali ako ništa, pratit ću ga iako više nisam sudionik istog", rekao je Svraka u razgovoru za SportSport.ba, te se prisjetio najboljeg i najgoreg derbija.

"Moj najbolji derbi je pobjeda 1:0 na Grbavici, najgori kada smo izgubili istim rezultatom na Koševu".

Derbiji se odavno ne igraju na gol više, pošto je i jednima i drugima iznad svega bitnije da se ne izgubi, kako se narednih dana ne bi moralo sakrivati od jednih i drugih navijača. 

"Nažalost, ne očekujem neku golijadu, ali dao Bog da nisam u pravu. Obje ekipe su u dobrom ritmu ponovo i pobjeda u derbiju može da bude prelomna za nastavak sezone, dok bi poraz vratio u crnu seriju. Pritisak je uvijek veliki, igrači teže igraju, stoga je manje ljepote u igri", dodaje Svraka, koji očekuje pobjedu Plavih, a od jednog igrača najviše očekuje.

"Volio bih da Željo dobije, nije bitno kojim rezultatom. Stevanović je u odličnoj formi, mislim da bi ponovo mogao biti junak".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svraka zna da posebna motivacija nije potrebna igračima pred utakmicu.

"Da sam trener, ne bih igračima ništa govorio. Moraju da budu svjesni da je derbi više od utakmice, da derbi traje dva-tri mjeseca, a ne samo 90 minuta i zato moraju da ginu i da daju 120 posto svojih mogućnosti", ističe nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji se skrasio u Indoneziji.

Prema podacima koji se mogu pronaći na internetu, Svraka je za Želju odigrao 123 utakmice i postigao je 35 golova, a igrao je na Grbavici od 2008. do 2014. godine. Ima i šest nastupa u dresu bh. reprezentacije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi