Tromjesečna suspenzija za Feđu Dudića

Zasjedala Disciplinska komisija

Tromjesečna suspenzija za Feđu Dudića

U četvrtak 27. aprila 2017. godine u Sarajevu je održana sjednica Disciplinske komisije NSFBiH. 

Disciplinska komisija je rješavala pitanje iz svoje nadležnosti, a najgore je prošao Feđa Dudić koji je dobio zabranu vršenja svih funkcija u fudbalu u trajanju od tri mjeseca (računajući od 20. aprila) i novčanu kaznu od 300 KM. 

Službeni predstavnik Travnika je, kako je navedeno, kažnjen zbog prekršaja iz člana 44. DP NS/FS BiH (nesportsko ponašanje),  a u vezi sa odlukom IO NS FBiH broj: 533/16 od 29.06.2016. godine počinjenog na utakmici 22. kola protiv Zvijezde i prekršaja iz člana 73. DP NS/FS BiH (vrijeđanje i klevetanje) i nepoštivanja Kodeksa o ponašanju članova fudbalske organizacije NS/FS BiH vezano za pomenutu utakmicu. 

Imenovani shodno članu 28. DP NS/FS BiH ne može obavljati nikakvu funkciju u bilo kojem organu kluba ili tijelima saveza, na utakmici i dr. niti zastupati klub ili savez, odnosno njegova tijela u bilo kojoj funkciji za sve vrijeme trajanja kazne.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nepoštivanje Kodeksa o ponašanju je također koštalo i Darka Vojvodića, koji će morati izdvojiti 1.000 KM. Sve odluke koje je donijela Disciplinska komisija NSFBiH pogledajte OVDJE. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi