Vitez slabom igrom remizirao sa Novim Travnikom

Prijateljska utakmica u Vitezu

Vitez slabom igrom remizirao sa Novim Travnikom

Nogometaši Viteza danas su na Gradskom stadionu u svom gradu remizirali sa novim prvoligašem Novim Travnikom. Iako od utakmice sa Širokim Brijegom nije odrađen niti jedan trening u Vitezu su se odlučili da odigraju još jednu utakmicu, generalku Novotravničana pred početak prvenstva.

Plavčić je na teren poslao sljedećih jedanaest nogometaša: Tirić, Livančić, Jevtić, Alić, Sadiković, Jurić, Barišić, Vidović, Grebenar i Smriko. Na početku utakmice domaći su izgledali izuzetno dobro, stvarali šanse, a prvu je iskoristio Vedran Vidović. Međutim nakon toga Novi Travnik je imao nešto više od igre za razliku od početka utakmica, ali Vitežani brzim prodorima Grebenara i Đurića prijete. Više puta Vitežani u završnice ulaze nonšalantno, te propuštaju mnogo izglednih prilika.

Do poluvremena Vitez je uspio povećati vodstvo preko Grebenara koji je bio jedan od boljih pojedinaca na utakmici. 

U drugo poluvrijeme Vitez ulazi u potpuno izmjenjenom sastavu. Ali i u toj ekipi je bilo nekoliko izuzetnih imena poput Pilipovića, Anastasova, Jusufbašića. U drugom poluvremenu kreću kazne za propuštene prilike domaćih. Prvo na 2:1 smanjiva Gavrić, a zatim sa jedanaest metara pogađa i Rezdeušek. Vitez se nastavio mučiti protiv ekipe koja će sasvim sigurno se boriti za opstanak u 1. ligi FBiH, a pogodak za vodstvo postiže Šantić iz slobodnog udarca. Vrlo brzo gosti odgovaraju novim pogodkom. Gavrić svojim novim golom poravnava rezultat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da je rezultat 3:3 dobar za Vitez sigurno da nije, kao ni igranje prijateljske utakmice samo tri dana nakon gostovanja Širokom Brijegu, te par dana prije domaće utakmice sa Željezničarom. Bilo kako bilo Vitežanima ova utakmica može biti negativna, ali i pozitivna priprema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti