Vojvodić: Razlika između "malih" i "velikih" je sve manja

Šef struke Sloge za SportSport.ba

Vojvodić: Razlika između "malih" i "velikih" je sve manja

S. Mlaćo

"Svaka čast igračima koji su odigrali taktički besprijekorno. Hvala svima koji su došli na utakmicu i podržali nas. Nismo se prepali Zrinjskog, jer znamo naše kvalitete", kazao je na početku razgovora za SportSport.ba šef struke Sloge Simin Han Darko Vojvodić nakon što je njegov tim napravio jednu od najvećih senzacija u posljednih desetak godina bh. nogometa.

Vojvodić je nakon što su kuglice spojile Slogu i Zrinjski bio dosta samouvjeren, te jasno istakao da protiv Sloge niko nije favorit, pa ni aktuelni prvak. Vojvodić je sjajan stručnjak, pokazao je to u svim klubovima naše zemlje, ali protiv Plemića je doktorirao. Zaustavio je tim iz Mostara, te na kraju dobio ovacije prepunog stadiona. Nije od onih koji će se hvalisati te zvati novinare i pričati o sebi. Novinarima je  dostupan i kada ne ide njegovom timu, što moramo priznati rijetkost u bh. sportu.

Neki su nakon meča u srijedu istakli da je Zrinjski "namjerno" izgubio. To su većinom oni kojima je ta pobjeda zasmetala, oni koji u tuđem uspjehu traže drugu stranu priču. Vojvodić ne bježi od teme, čak naprotiv, veoma je otvoren.

"Ne može neko reći da Zrinjski nije htio prolaz ako u ekipi ima Handžića, Kukoča, Pezera, Jamaka, Čavara, itd... Ja ne pamtim kada je prvak države ispao tako rano, a mislili su da mogu proći dalje. Da su došli i sa igračima koji su ostali u Mostaru, bilo bi im teško. Ja sam rekao igračima uoči utakmice da me zanima samo pobjeda i bio sam uvjeren u pobjedu", kaže Vojvodić.

Od daljnjeg takmičenja u Kupu BiH u srijedu su se oprostili Zrinjski i Sarajevo. Nekako su se provukli Željezničar, Čelik, GOŠK...

"Bh. nogomet je u velikoj krizi. Veliki klubovi su bliže prosjeku, šta reći kada su već ispali Zrinjski, Sarajevo... Ti rezultati više govore o osrednjem kvalitetu tih klubova. Mi koji radimo u malim klubovima imamo puno problema u odnosu na njih, posebno tu mogu istaći ove sarajevske klubove koji mnogo ulažu u pripreme, pojačanja, itd... Ipak, ne mogu govoriti iz perspektive Sloge, jer mi imamo sve, ali mogu iz perspektive Metalleghea, Slavena...", jasan je Vojvodić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Simin Hanu nemaju vremena za slavlje. Već sutra putuje u goste Travniku, posljednjeplasiranom timu Prve lige FBiH. Ipak, svi dobro znaju da se na Piroti lako ne dolazi do bodova. Vojvodić je vodio Vezire, te priznaje poštuje taj klub.

"Travnik poštujem i cijenim, i poštovao sam i kada sam ih vodio sa klupe. Rano je govoriti da je nekome biti ili ne biti, ima još puno kola, ali definitivno su u teškoj situaciji. Naša dužnost nakon pobjede nad Zrinjskim je da nastavimo kontinutet dobrih igara", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef struke Sloge Simin Han Darko Vojvodić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi