Željezničar pregazio Vitez, Sarajevo bolje od Čelika

Premijer liga, juniori, 22. kolo

Željezničar pregazio Vitez, Sarajevo bolje od Čelika

M. Šljivak

Juniori FK Željezničar savladali su u 22. kolu Premijer lige Vitez s uvjerljivih 6:0, te su ponovo preuzeli vodeću poziciju na tabeli.

Vitez je na Grbavici uspio sačuvati mrežu do 40. minute kada Željezničar preko Šehića ipak stiže do prednosti i vodstva od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku se mreža gostiju tresla još pet puta. Bašović je u 55. minuti povećao na 2:0, a zatim su redom pogađali Omerdić, Šehić drugi put, Čerkez i Kalajdžić.

Sarajevo je lagano savladalo Čelik u Zenici s 2:0...

Bordo tim je za samo 12 minuta riješio pitanje pobjednika. Prvo je u 10. minuti Vazda pogodio za vodstvo od 1:0, da bi dvije minute kasnije Anđušić pogodio za konačnih 2:0.

Olimpic je na Otoci demolirao posljednjeplasiranu Mladost sa 7:0, dok je meč Radnika i Slobode završen bez pobjednika (1:1).

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Premijer liga, juniori, 22. kolo:

Željezničar - Vitez 6:0 (Šehić 40', 79', Bašović 55', Omerdić 69', Čerkez 81', Kalajdžić 89')
Olimpic - Mladost 7:0 (Ahmedspahić 12', 28', Varešanović 40', Klačar 53', Kalesić 68', 78', Begić 73')
Čelik - Sarajevo 0:2 (Vazda 10', Anđušić 12')
Radnik - Sloboda 1:1 (Milinković 73' / Todorović 8')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.