Zrinjski i s drugim timom bolji od Veleža

Plemići prošli u četvrtfinale Kupa BiH

Zrinjski i s drugim timom bolji od Veleža

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog ostvarili su danas pobjedu u Vrapčićima protiv Veleža (2:1) u revanš susretu osmine finala Kupa BiH.

Zrinjski je prije sedam dana na domaćem terenu sa 3:0 slavio protiv gradskog rivala, pa je nešto opuštenije ušao u današnji revanš susret. Iako su bili u dosta izmjenjenom sastavu igrači aktuelnog prvaka BiH pokazali su da su u ovom trenutku mnogo kvalitetniji tim od Veleža.

Plemići su do prednosti stigli već u 11. minuti utakmice kada je nakon odličnog solo prodora mrežu Veleža zatresao Toni Jović. Gosti su u istom ritmu nastavili meč, a to im se isplatilo sedam minuta kasnije kada je isti igrač udvostručio prednost Zrinjskog.

U drugom poluvremenu jasno je bilo da je Zrinjski zadovoljan rezultatom, te da su igrači svjesni da su ostvarili plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Ipak, igrači Veleža dali su maksimum kako bi barem ublažili poraz, a to su uspjeli u 51. minuti utakmice kada je na 2:1 smanjio Ćemalović.

Do kraja utakmice gosti su mogli da ubjedljivije slave, ali je fenomenalnu priliku propustio Kouadio. Odnosno, golman Veleža je sjajno reagovao i odbranio udarac napadača Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Revanš osmine finala Kupa BiH:

Velež - Zrinjski 1:2

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi