Banjalučki derbi pripao Borcu

Prva muška liga RS

Banjalučki derbi pripao Borcu

D. Vejo

Košarkaši Borca slavili su večeras u gradskom derbiju protiv Studenta, a okviru 25. kola Prve muške lige Republike Srpske rezultatom 87:88, po četvrtinama je bilo 25:16, 21:22, 17:17 i 24:33.

Izabranici Aleksandra Ćikića meč su otvorili sjajno. Peđa Lončar, Lukić i Tomić vodili su glavnu riječ na parketu, pa tako prva četvrtina završava u korist domaćina (25:16).

Silovito su plavo-bijeli krenuli u drugom periodu, te nakon četiri minute igre u istom imali prednost od velikih 16 poena (19:35).

Na pauzu, Student odlazi sa prednošću od osam poena (46:38).

Crveno-plavi su uspjeli da konsoliduju redove. Mladi tim Bojana Božića stisnuo je zube i u nastavku zaigrao dosta bolje. Treći kvartal protekao je u izjednačenoj borbi na obje strane. Prije početka posljednje dionice na semaforu u Kampusu stajalo je 63:55 u korist domaće ekipe.

Ipak, crveno-plavi su uspjeli da preokrenu rezultat, ubace velika 33 poena te tako ostvare zlata vrijednu pobjedu koja bi im već sutra mogla obezbjediti opstanak, ukoliko Slavija na svom parketu pretrpi poraz od HEO.

U pobjedi Borca istakao se Putnik sa 25 poena, dok je to u redovima domaćina bio P. Lončar sa 24.

Student: P. Lončar (24), S. Lončar (2), Rajković (4), Bojović (14), Cumbo (3), Knežević, Lukić (11), Pisić, Milaš, Jokić, Tomić (10), Davidović (19).

Borac: Dragičević (2), Vukotić (3), Nikolić (15), Todorovac (13), Aničić, Suvara, Barbarez (3), Putnik (25), Mikeš (10), Samardžić (17).

Ostali rezultati:

Prijedor - Kozara 65:74

Bratunac - Varda HE 67:65

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi