Crvena Zvezda na završnom turniru, Sparsi četvrti

Završen turnir u Beogradu

Crvena Zvezda na završnom turniru, Sparsi četvrti

S. Mlaćo

U Beogradu je završen kvalifikacioni turnir juniorske Eurolige u Beogradu, a  finalu su snage odmjerili Crvena Zvezda i Mega Bema. 

Crvena Zvezda je odnijela pobjedu 74:61, te izborila plasman na finalni turnir osam najboljih timova koji se igra u Istanbulu od 18. do 21. maja.

MVP turnira je bio član Zvezde Aleksa Uskoković, a članovi idealne petorku su još: Zoran Paunović (Crvena Zvezda), Goga Bitadze (Mega Bemax), Nikola Mišković (Mega Bemax) i Amit Ebo (Maccabi Teddy).

Jedini tim iz naše zemlje, OKK Spars Ziraat Bank osvojio je četvrto mjesto, s obzirom da je u susretu za treće mjesto poražen od Porsche BBA Ludwigsburg 82:59.

Na samom turniru Sparsi su poraženi od GBA Prag 54:46, te od Mega Bemaxa 68:40, a mlade nade našeg predstavnika slavile su pobjedu nad Maccabi Teddy 87:75.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi