Dolazi veliki derbi u Vitezu

Liga KSHB

Dolazi veliki derbi u Vitezu

Subotnjom utakmicom između Busovače i Širokog II nastavlja se Liga KS Herceg-Bosne u košarci za seniore. Domaćin, nakon četiri poraza se nada prvoj radosti pred svojim navijačima, dok su i gosti u seriji 0:3 i traže pobjedu za bolji nastavak natjecanja.

U Odžaku domaći igrači će u svoj dvorani pokušati nastaviti seriju dobrih igara i novom pobjedom učvrstiti svoje mjesto u samom vrhu tabele. Hasandić i drugovi, uz pomoć iskusnog stratega Jupića na klupi obećaju puno atraktivnih akcija i radost za svoje brojne navijače. No, u goste im dolazi Livno, koje se ne misli predati samim izlaskom na teren, jer i njih pobjeda dovodi među prve tri momčadi  u Ligi KSHB.

Utakmica između Lljubuškog i Rame donosi punu neizvjesnost, te će raspoloženiji tim slaviti na kraju, mada je domaćin u laganoj prednosti. Posušje, nakon tri ubjedljiva trijumfa, konačno igra kući (tri gostovanja i zamjena domaćinstva) i sve osim nove ubjedljive pobjede protiv indisponirane ekipe Tomislavgrada je pravo iznenađenje.

Sigurno je jedino da će u Kiseljaku dvorana biti pretijesna da pozdravi svoje košarkaše, koji su ih obradovali neočekivanom pobjedom u Tomislavgradu. Njihovi gosti su ranjena ekipa Zrinjskog II, koja je doživjela težak poraz u prošlom kolu u Mostaru, pa će u Kiseljaku tražiti pobjedu za vraćanje izgubljenog samopouzdanja.

Najveći derbi prvenstva igra se u nedjelju, u 19 sati u Vitezu. Utakmica između prvoligaša koji to nije(odustao od natjecanja u 1.ligi) Viteza i Brotnja koji je najveći kandidat za Prvu ligu BiH izaziva veliku pozornost u Središnjoj Bosni, a i šire. Posebnu draž daje podatak da na klupi Čitlučana sjedi Nedjeljko Zelenika, trener koji je izborio opstanak ekipi Viteza i trenirao više od pola današnje ekipe domaćina, te igranje Roberta Rubina za Brotnjo, koji je u posljednjim kolima prošlogodišnje prve lige bio najbolji igrač Vitežana. Vitez se nada da će po prvi put se napuniti svoju novu dvoranu (2.500 gledatelja), a obzirom na posjećenost na «običnim utakmicama» u prvim kolima (oko 1.000), to je i realnost. Križanović, Palavra i ostali Vitežani najavljuju svoju normu od 30-tak poena po utakmici, te veliko slavlje za domaće navijače. Gosti iz Čitluka, nakon kiksa u Odžaku, ne smiju sebi dozvoliti novi poraz, s tim više jer im je slijedeće gostovanje kod trećeg kandidata za Prvu ligu BiH - ekipe Posušja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.