Drama u Laktašima: Budućnost slavila u triler završnici
Foto: aba-liga.com

ABA liga, 5. kolo

Drama u Laktašima: Budućnost slavila u triler završnici

Košarkaši Budućnosti savladali su večeras Igokeu u Laktašima (93:92) u okviru 5. kola ABA lige.

Ekipa Vlade Šćepanovića imala je prednost tokom većeg dijela meča, u jednom trenutku i plus 13 (67:54), ali je do trijumfa stigla u završnici, i to nakon velike drame. 

Podgoričani nakon pet odigranih kola imaju maksimalan učinak, dok je Igokea trenutno na omjeru 3-2.

Igokea je u prva tri minuta meča bila nešto bolji rival. 'Igosi' su stekli minimalnu prednost (7:5), nakon čega je uslijedila velika serija gostiju. 

Tim iz Podgorice na dva minuta prije isteka prve četvrtine preokrenuo je rezultat u svoju korist (21:11), ali je domaćin u finišu dionice uspio da znatno smanji zaostatak (24:21).

Aleksandrovčani su konstantno držali priključak za ekipom Budućnosti, a sredinom treće dionice Pašajlić je trojkom donio i vodstvo svom timu (35:34). Ravnopravna borba vodila se do rezultata 38:38, da bi potom gosti serijom 11:4 otišli na odmor na sedam poena viška (49:42).

Domaćin se konačno probudio u uvodnim minutama nastavka, pa je poenima Mićovića prišao na pola koša (55:54). Veliki nalet 'Igosa' ipak je zaustavio Reynolds trojkom iz veoma teške pozicije. Na to se nadovezao Popović sa dva vezana ubačaja van linije 6.75, što je natjeralo Dragana Bajića da zatraži tajm aut.

Po povratku na teren Igokea je primila još jednu trojku, ali je uspjela da sa jednocifrenim zaostatkom uđe u posljednju dionicu (71:63). 

Sredinom četvrte četvrtine Pašajlić je imao priliku da sa linije slobodnih bacanja u potpunosti preokrene stvari na terenu, ali je bek Igokee oba puta bio neprecizan, tako da je Budućnost zadržala minimalno vodstvo (79:78).

Samo nekoliko trenutaka kasnije Šibalić uspijeva da donese prednost aktuelnom šampionu BiH (83:81).

Na minut i 15 sekundi do kraja Igokea odlazi na plus čeitiri (87:83), ali sa dvije vezane trojke Popovića i Savovića Budućnost dolazi do dva poena prednosti (89:87).

Uslijedilo je veliko nadmudrivanje sa obje strane, a domaćin se na sedam sekundi do kraja meča našao na korak od pobjede. Robinson je odlično probio odbranu gostiju i poentirao uz faul. Američki košarkaš bio je siguran i sa linije slobodnih bacanja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Podgoričani se ipak sjajno snalaze i koriste smušenost u odbrani domaćina, te poenima Suada Šehovića dolaze do novog trijumfa.

Pobjednički tim predvodio je Suad Šehović sa 18 poena i pet skokova, dok se kod domaćina izdvojio Robinson sa 26 koševa i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi