Drugo poluvrijeme ponovo kobno za Bosnu Royal u Laktašima

Igokea povela u finalu

Drugo poluvrijeme ponovo kobno za Bosnu Royal u Laktašima

M. Šljivak

Košarkaši Igokee pobijedili su Bosnu Royal 74:59 u trećem meču finalne serije prvenstva BiH i poveli su s 2:1 u finalnoj seriji.

Dosta neifikasno prvo poluvrijeme viđeno je u Laktašima. Gosti iz Sarajeva su u prvih pet minuta ubacili samo dva poena, ali ni Igokea nije bila previše rasoložena, ali su ipak došli do vodstva od 10:2.

Međutim, Bosna Royal se potom budi. Odigrali su nešto jaču odbranu, pa je Igokea nakon prve dionice imala smao tri poena prednosti, 16:13.

Fantastičnom igrom u odbrani Bosna Royal dolazi do preokreta u drugoj dionici. Limitrali su aktuelne prvake na samo osam poena u ovom dijelu igre, te su izabranici Dušana Gvozdića na poluvrijeme otišli sa prednošću od pet poena, 24:29.

U nastavak meča bolje ulazi domaći tim. Uspjeli su da trojkama anuliraju prednost gostiju i da ponovo povedu, 37:36.

Bosna Royal je veoma brzo ponovo ispunila bonus, odbrane su bile veoma čvrste, pa se većim dijelom treće dionice igralo koš za koš. Ipak, Robinson i Radivojević u finišu ovog dijela igre pogađaju važne poene i na tri minute do kraja trećeg perioda Igokea je na četiri poena prednosti, 42:38.

Do kraja prve dionice ponovo dosta grešaka s obje strane. Igokea je uspjeka i da poveća prednost na plus pet i nakon 30 minuta igre bilo je plus pet za domaće, 46:41.

Pojačala je Igokea ritam igre u posljednjoj dionici. Igrali su odličnu odbranu, pogađali su u napadu i meč je prelomljen u tim trenucima.

Do kraja je Igokea bez većih problema privela meč kraju i došli su do druge pobjede i vodstva u seriji od 2:1. Šansu da osvoje novi naslov prvaka Igosi će imati u srijedu u Sarajevu. 

James Robinson je večeras predvodio domaće s 23 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Haris Delalić sa 14 poena.

Prvenstvo BiH, finale, 3. utakmica:

Igokea - Bosna Royal 74:59 (16:13, 8:16, 22:12, 28:18)

IGOKEA: Pašajlić 1, Mićović 16, Talić, Šibalić, Robinson 23, Pešaković 7, Milošević 8, Glogovac, Albijanić 5, Radivojević 7, Mahkovič 7, Rikić.

BOSNA: Šarić, Đorđević 9, Ikonić, Jošilo 2, Delalić 14, Rešidović 6, Vasiljević 3, Čampara 7, Dragičević 6, Šturanović 7, Sokolović 5, Durak

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi