Džanan Musa se upisao u historiju bh. košarke

Četvrti igrač kojem je to pošlo za rukom

Džanan Musa se upisao u historiju bh. košarke

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu je u Skenderiji savladala Slovačku sa 84:71.

Naš tim je upisao prvu pobjedu u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u okviru drugog kola grupne faze. Izabranici Duška Vujoševića do trijumfa su stigli na krilima sjajnog Džanana Muse koji je na ovom meču ubacio čak 32 poena. Iako je tek proslavio 18. rođendan Musa već izrasta u lidera ove reprezentacije što je pokazao protiv Slovačke.

Mladi bh. košarkaš je na meču u Skenderiji uspio da se upiše u historiju naše košarke, ali sigurno je da se neće tu zaustaviti. Naime, Musa je postao tek četvrti igrač u historiji naše selekcije koji je u jednom meču za nacionalni tim postigao 32 ili više poena. Prije njega to su uradili Sabahudin Bilalović, Nenad Marković i Mirza Teletović. Naravno, Musa je najmlađi igrač u historiji koji je ubacio 32 poena na jednom meču.

Musa će priliku da "popravi" svoj učinak imati već u srijedu kada naši košarkaši u okviru trećeg kola pretkvalifikacija za SP u Skenderiji ugostiti selekciju Armenije. Ovaj utakmica igra se od 20 sati, a igrači i stručni štab pozvali su navijače da dođu u što većem broju kako bi ih bodrili do nove pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi