Igokea dovodi nekadašnjeg NBA šampiona

Igokea dovodi nekadašnjeg NBA šampiona

D. Rakanović

Prvak Bosne i Hercegovine ekipa Igokee blizu je angažovanja najzvučnijeg pojačanja u klupskoj istoriji. 

Krilni košarkaš Dorell Wright koji ima 11 godina iskustva igranja u NBA ligi trebao bi stići u Laktaše u nedjelju naveče, saznaje Mondo.ba. 

Izabran je na NBA draftu kao 14. pik od strane Miamija, a dvije godine kasnije osvojio je šampionski prsten sa ovom ekipom. Pored toga u NBA ligi nastupao je za Golden State, Philadelphiju i Portland, a igrao je i u Kini u ekipi Fly Dragonsa. 

Pokušao je tokom ljetne lige da se izbori za ugovor u LA Clippersima, ali nije uspio. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najbolju sezonu karijere odigrao je 2010/11 u Warriorisma kada je prosječno postizao 16,4 poena, uz 5,3 skokova i tri asistencije po meču. Ukupno u NBA karijeri prosječno je postizao 8,4 poena, uz 3,8 skokova i 1,5 asistencija na 549 utakmica. 

Igokea u ponedjeljak na otvaranju ABA lige igra protiv Olimpije u Ljubljani, dok u četvrtak u Laktaše dolazi Budućnost. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi