Kakanj u finalu prvenstva BiH

Buza sa zvukom sirene za pobjedu

Kakanj u finalu prvenstva BiH

M. Šljivak

Košarkaši Kaknja plasirali su se u finale košarkaškog prvenstva BiH. Oni su večeras na gostovanju u Mrkonjić Gradu savladali Mladost rezultatom 92:90 i idu u finale bh. prvenstva.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta izjednačenu košarku. Mladost je većim dijelim imala minimalnu prednost, a gosti iz Kaknja im nisu dopuštali da se previše odvoje.

Na odmor je domaći tim otišao s pet poena prednosti (45:40), a kako je Mladost većim dijelom drugog poluvremena imala solidnu prednost između sedam i deset poena razlike, činilo se kako tim Josipa Pandže neće uspjeti da uvede meč u neizvjesnu završnicu.

Imala je Mladost prednost od 81:71, ali je potom krenula serija Kaknja. Tri trojke i dvojka Delalića donose gostima prednost od 83:81 na nešto manje od četiri minute do kraja.

Ušlo se potom u neizvjesnu završnicu. Delalić je trojkom povećao prednost, a u posljednji minut se ušlo vodstvom Kaknja 90:86.

Trojkom Radukića Mladost je izjednačila rezultat na 90:90 na 20 sekundi prije kraja, a Josip Pandža je zatražio minut odmora.

Kakanjci su imali zadnji napad, Nermin Buza je pogodio sa zvukom sirene nakon ofanzivnog skoka za pobjedu Kaknja rezultatom 92:90 i plasman u veliko finale, gdje ih čeka Igokea.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Haris Delalić je sa 24 poena i 11 skokova predvodio Kakanj do velike pobjede, dok je kod domaćih Đuranović ubacio 26 poena uz 11 skokova i osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi