KK Spars obilježio Šestoaprilski turnir

Dvije titule za Sparse

KK Spars obilježio Šestoaprilski turnir

O. Lekić

U organizaciji Košarkaškog kluba Koš ovog vikenda je u Sarajevo održan deveti Šestoaprilski turnir na kojem su najviše uspjeha imali mladi košarkaši Sparsa.

Pioniri i kadeeti Sparsa osvojili su prvo mjesto na Šestoaprilskom turniru, dok su u kategoriji juniora najbolji bili mladi košarkaši Megaleksa. 

Pioniri Sparsa su u finalnom meču bili bolji od domaćina turnira, KK Koš. Slavili su mladi košarkaši Sparsa rezultatom 49:26, a do pobjede su ih vodili Nikola Mičić sa 13, te Andrej Borisogoljebski sa 10 postignutih poena.

Kadeti Sparsa u finalu su nadigrali turski Efes. U dosta dobrom susretu Sparsi su slavili rezultatom 71:63, a presudna je bila treće četvrtina koju su košarkaši sarajevske ekipe riješili u svoju korisrt rezultatom 21:12. Najefikasniji kod Sparsa bili su Ervin Gutić sa 17, te Semir Karić sa 14 poena.

U juniorskom finalu snage su odmjerili Megaleks i Budućnost, a na kraju je ulogu favorita opravdala srbijanska ekipa koja je slavila rezultatom 87:72. Cibona je završila kao trećeplasirana, Koš četvrtoplasirani, a Bosna petoplasirana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi