Mirza Teletović propušta Eurobasket

Mirza Teletović propušta Eurobasket

A. Beganović

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović neće igrati za naš nacionalni tim na Eurobasketu.

Na današnjoj press konferenciji naš najbolji košarkaš je potvrdio da neće igrati na predstojećem Evropkom prvenstvu, što je svakako za naš nacionalni tim veliki hendikep.

Teletović je istakao da je njegov novi klub Phoenix Suns tražio da ne igra na Evropskom prvenstvu kako bi se potpuno oporavio od plućne embolije.

"Krivo mi je, borio sam se za taj plasman na Evropsko prvenstvo. Nadam se da ću se ubrzo vratiti u reprezentaciju i da ćemo u narednim akcijama biti kompletni. Uvijek sam bio na raspolaganju, no imao sam problema i znao sam da će ovako biti", između ostalog je istakao Teletović.

Pored Teletovića Evropsko prvenstvo će propustiti i naš drugi NBA igrač Jusuf Nurkić, a još uvijek se ne zna da li će pravo nastupa imati Nihad Đedović, koji je prije nekoliko mjeseci bh. pasoš zamijenio njemačkim.

Podsjetimo, pripreme našeg nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo počinju danas, a na okupljanje je pozvano 16 igrača: Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Alex Renfroe, Nihad Đedović, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Adin Vrabac, Marko Jošilo, Nedim Buza, Mirza Teletović, Milan Milošević, Miroslav Todić, Stefan Glogovac, Elmedin Kikanović, Draško Albijanić, Andrija Stipanović.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.