Partizan u dobrom raspoloženju dočekuje Olimpiju

Žele zadržati maksimalan učinak

Partizan u dobrom raspoloženju dočekuje Olimpiju

Partizan će u 5. kolu ABA lige ugostiti sastav Union Olimpije.

Ekipa koju sa klupe predvodi Aleksandar Džikić u dosadašnjem dijelu takmičenja ima makasimalan učinak, dok je sa druge strane tim iz Ljubljane upisao samo jedan trijumf u tri odigrane utakmice.

Crno-bijeli kao favoriti ulaze u duel sa starim znancem, ali su itekako svjesni kvaliteta koji posjeduje gostujuća ekipa.

"Poštujemo svakog protivnika, naročito kada u svom sastavu ima više vrlo talentovanih igrača, koji sami mogu da odluče ishod meča. Gosti imaju tzv. punu rotaciju, sa deset igrača, odnosno na svakoj poziciji imaju i startera i definisanog ‘back up’ igrača, nemaju potrebe za improvizacijama kada je formacija u pitanju. Imaju vrlo potentnu spoljnu liniju, kombinaciju atleticizma i dobrih šuterskih sposobnosti. Vrlo je važno da se limitira njihov broj poena u tranziciji, vrlo brzo prelaze u fazu napada i ne propuštaju priliku da upute šut za 3 poena ukoliko odbrana nije fokusirana. Očekujemo da se odluče za alternativne odbrane, i za to smo se spremali", rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić.

Duel Partizana i Union Olimpije na programu je danas od 17 časova u dvorani 'Aleksandar Nikolić'.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Danas igraju još Zadar i MZT Skoplje (19h).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi